Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Barthelemy: “Vooral trots dat ik zo dicht bij Kopecky en D’hoore kwam in het fietsen”
Valerie Barthelemy (l) en Noor Vidts (r) in de Container Cup (foto: Play4 RR))
Multisports

Valerie Barthelemy: “Vooral trots dat ik zo dicht bij Kopecky en D’hoore kwam in het fietsen”

Woensdagavond 20 april nemen triatleet Jelle Geens en duatleet Seppe Odeyn het tegen elkaar op in de Container Cup op Play4, maar ze werden onlangs al vooraf gegaan door triatlete Valerie Barthelemy. Die legde de lat voor Jelle en Seppe ineens hoog met een voorlopig beste seizoensprestatie bij de dames in de 1.500 meter lopen en een derde tijd overall in het fietsen. “Ik ben vooral trots dat ik zo dicht bij het record van legendes Kopecky en D’Hoore kwam in het fietsen,” vertelde Val.

Valerie Barthelemy schoof na amper 7 stuks van de monkey bars en haar schieten en benchpressen waren niet super, maar in de andere onderdelen deed de Belgian Hammer het uitstekend. Vooral haar 1.500 meter lopen was indrukwekkend. “Het was een stevige battle met Noor Vidts”, vertelt Val. “Ik wist dat ze moeilijk te kloppen zou zijn. Ik heb me gefocust op alles geven in de cardio-onderdelen, omdat ik wist dat ik het in benchpress niet zou halen en mijn coordinatie voor de monkey bars en het schieten is niet alles.”

“Ik was verrast dat ik de snelste looptijd had, maar ik ben vooral trots dat ik zo dicht bij het record van levende legendes Lotte Kopecky en Jolien D’hoore kwam in het fietsen. Als ik van iemand moest verliezen, dan ben ik blij dat het van Noor Vidts was. Ze was een fantastische tegenstander,” aldus Valerie.

Woensdag 20 april krijgen we het duel tussen Jelle Geens en Seppe Odeyn en daar wordt vanuit beide kampen al met veel ongeduld naar uitgekeken blijkbaar 😉 Je kan het live bekijken op Play4 om 20 u. of om 22u50. Of je kan ook terecht op GoPlay waar je ook het duel met Valerie Barthelemy en indoor-wereldkampioene vijfkamp Noor Vidts kan herbekijken.

https://www.instagram.com/p/CciqHgwLQVs/