Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel Belgische pro-triatleten in Ironman Texas en Challenge Gran Canaria
Tim Van Hemel en zijn triatlonfiets zijn helemaal klaar voor de Challenge Gran Canaria (foto: Tim Van Hemel RR)
Nieuws

Veel Belgische pro-triatleten in Ironman Texas en Challenge Gran Canaria

In ons land is het nog een week wachten tot de echte start van het triatlonseizoen met de eerste triatlons in open water, maar internationaal is het al wel een druk weekend voor de liefhebbers van de lange afstand. Zowel in de Ironman Texas als in de Challenge Gran Canaria staan zaterdag redelijk wat Belgische pro’s aan de start. Pamphiel Pareyn en Quentin De Vos houden de Belgische eer hoog in de Verenigde Staten. In Mogan, Gran Canaria starten maar liefst 5 Belgische pro’s, waarbij we vooral uitkijken naar de comeback van Tim Van Hemel. En er doet ook 1 Belg mee aan de Arena Games indoor triatlon in Londen…

Pamphiel Pareyn en Quentin De Vos in Ironman Texas

https://www.instagram.com/p/CclQLNDl4Ph/

Voor zowel Pamphiel Pareyn als Quentin De Vos is de Ironman Texas het eerste hoofddoel van het jaar. Quentin stapte na een paar sterke age group prestaties pas vorig jaar over naar de pro-categorie en deed meteen een sterke Ironman in Cozumel, met een 15de plaats in 8u14. In diezelfde Ironman werd Pamphiel Pareyn vorig jaar achtste. Dit jaar startte Pamphiel al met een 24ste plaats in de sterkbezette 70.3 Ironman Lanzarote. De Ironman Texas is zaterdag normaal te volgen via Ironman Now.

https://www.instagram.com/p/Ca74E3XPVrw/

5 Belgische pro’s in Gran Canaria

https://www.instagram.com/p/CcpoO2uKf5b/

In de Challenge Mogan triatlon op Gran Canaria zaterdag komen vijf van de 21 pro-triatleten uit België. Van Vlaamse zijde krijgen we drtie (ex-)Belgische kampioenen aan de start: Tom Mets, Belgisch kampioen halve triatlon in 2017, Tim Van Hemel, Belgisch kampioen kwarttriatlon in 2018 én regerend kampioen cross-duatlon, en de regerende Belgische kampioen kwarttriatlon Jonathan Wayaffe. Mets heeft al heel wat ervaring, voor JoJo Wayaffe wordt het zijn debuut op de lange afstand. En voor Tim Van Hemel wordt het zijn comeback nadat zijn long distance plannen werden afgeremd door een zwaar ongeval met de fiets. Voor TRIGT komen ook nog Victor Alexandre en Thomas Vanhalst aan de start. De wedstrijd is via de website van Challenge Family live te volgen en hier kan je de tussentijden en resultaten vinden.

https://www.instagram.com/p/CcidTQqrPwo/

Dries Matthys enige Belg in Arena Games Londen

https://www.instagram.com/p/CbxsYe7tnsb/

Marten Van Riel slaat zoals gepland de tweede manche van de Arena Games in Londen over. Zijn plaats wordt ingenomen door een andere Belg. Zijn nieuwe trainingsmakker Dries Matthys, die ook bij Glenn Poleunis traint, maakt zijn debuut in de Arena Games. Ook in Londen wordt er in binnenbad gezwommen, waarna er langs het zwembad op de powertrainer gefietst wordt en gelopen op de loopband. De Arena Games zijn op triathlonlive.tv en Eurosport te volgen.