Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn 8ste in Ironman Texas, Ben Hoffman pakt winst na spurt met Ditlev
Ben Hoffman wint de Ironman Texas na een spurt met Magnus Ditlev
Nieuws

Pamphiel Pareyn 8ste in Ironman Texas, Ben Hoffman pakt winst na spurt met Ditlev

De Belgische triatleet Pamphiel Pareyn heeft zaterdag een sterke prestatie neergezet in de Ironman Texas met een knappe achtste plaats in een sterk deelnemersveld. De Amerikaan Ben Hoffman haalde het na een man-tegen-man gevecht in de marathon tegen de Deen Magnus Ditlev, waarbij ze beiden onder de acht uur doken. Opvallend feit: over twee weken staat Ben Hoffman ook aan de start van het WK Ironman in St-George. Bij de vrouwen dook Jocelyn McCauley onder de 9 uur.

In de 3,8 km zwemmen ging Pamphiel Pareyn mee aan de leiding, in de voeten van Richard Varga, Simon Shi en Jesper Svensson, al moest hij in het tweede deel een twintigtal seconden toestaan op de leiders. In de 180 km fietsen rukten Richard Varga en Sam Laidlow, nog één van de atleten die gekwalificeerd is voor het WK in St-George, op naar voor. Zij pakten een stevige voorsprong op onder andere Ditlev, die door een lekke band minuten verloor. Pareyn wisselde als elfde met net geen 9 minuten achterstand op Ditlev en Hoffman.

Hoffman en Ditlev liepen de hele marathon bijna schouder aan schouder. Op 300 meter van de finish zette Ditlev een versnelling in, maar hij geraakte in een kramp en had geen antwoord meer op de eindspurt van Ben Hoffman. De vice-wereldkampioen Ironman van 2014 pakte de winst in 7u57’58. Magnus Ditlev werd op 13 seconden tweede. Jesper Svensson pakte op ruime achterstand de derde podiumplaats in8u08’54. Pamphiel Pareyn kwam als achtste binnen in een sterke 8u20’26. Twee plaatsen achter hem finishte de Nederlander Milan Brons als tiende.

Ook bij de vrouwen kregen we een snelle race, met de Amerikaanse Jocelyn McCauley die onder de magische grens van negen uur dook. Zij won de Ironman Texas in 8u58’13 met duidelijk verschil. Haar landgenote Lauren Brandon had 13 minuten meer nodig. Zij werd tweede in 9u10’43. De Zwitserse Joana Ryter vervolledigde het podium in 9u13’24.