Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nog meer toppers die WK Ironman missen: Javier Gomez en Joe Skipper zeggen af voor St-George
Javier Gomez wordt door Patrick Lange onthaald aan de finish in Hawaii 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Nieuws

Nog meer toppers die WK Ironman missen: Javier Gomez en Joe Skipper zeggen af voor St-George

Het deelnemersveld van het WK Ironman in St-George wordt steeds kleiner, want nu kondigden de Britse triatleet Joe Skipper en de Spaanse toptriatleet Javier Gomez aan dat ook zij moeten afzeggen door een Covid-besmetting en de daarop volgende ziektesymptomen. Het begint een behoorlijk vervelende situatie te worden rondom het wereldkampioenschap Ironman dat begin mei in St. George plaatsvindt, met nauwelijks 40 mannen die overblijven van het aangekondigde topveld. Daaronder wel nog altijd Bart Aernouts en Pieter Heemeryck.

https://www.instagram.com/p/CcnknGdK57W/

Eerder gaven andere atleten ook al aan niet te zullen racen, waarvan Patrick Lange en zeker Jan Frodeno waarschijnlijk de grootste favorieten waren. Voor Javier Gomez is de teleurstelling in ieder geval groot. “Vandaag zou ik al in St. George moeten zijn, dat was het plan,” vertelt de Spanjaard. “De realiteit is echter heel anders en helaas lig ik in mijn bed met Covid. Ik ben er twee jaar in geslaagd het virus te ontwijken, maar het heeft me uiteindelijk toch te pakken gekregen. En ondanks dat ik volledig gevaccineerd ben, raakt het me behoorlijk hard. Ik heb koorts, hoofdpijn, een pijnlijke keel, pijn aan de spieren. In deze situatie zou het niet realistisch en ook niet verantwoord zijn om mee te doen aan het WK in St. George,” aldus Gomez.

Skipper: “Voelde me heel erg moe”

https://www.instagram.com/p/CcqGoRPK5G2/

“Het spijt me aan te moeten kondigen dat ik me terug moet trekken uit het WK Ironman in St. George vanwege een coronabesmetting”, aldus Skipper. “Het is zo jammer. Ik ben heel erg teleurgesteld. Ik keek uit naar deze race en had het gevoel dat het parcours en de omstandigheden in mijn voordeel zouden werken. Helaas testte ik twee weken geleden – met wat griepklachten – positief op het coronavirus. Nadat de eerste symptomen wegzakten, voelde ik me heel erg moe. Ik heb het rustig aan gedaan en ik begin eigenlijk nu pas weer te trainen, maar het gaat absoluut nog niet zo goed als normaal of zoals ik zou willen presteren in de trainingen in aanloop naar een WK.”

Het betekent dat Skipper dus niet aanwezig zal zijn in St. George. “Ik heb het gevoel dat als ik in St. George zou starten, ik mezelf geen recht zou doen en niet competitief kan zijn. Daarbij zou ik het risico lopen om lange-termijn schade aan te richten, de rest van mijn jaar weg te gooien of zelfs erger.”