Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel 7de in Challenge Gran Canaria: “Opsteker om Jonny Brownlee achter me te laten…”
Tim Van Hemel begint aan de 21 km lopen in de Challenge Gran Canaria triatlon (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Tim Van Hemel 7de in Challenge Gran Canaria: “Opsteker om Jonny Brownlee achter me te laten…”

Tim Van Hemel was zaterdag de beste Belgische triatleet in de Challenge Gran Canaria met een mooie zevende plaats in de Spaanse halve triatlon. De winst ging naar het jonge talent Mika Noodt. De 21-jarige Duitse triatleet deed zijn derde halve triatlon en pakte voor de tweede keer de overwinning na een lange strijd tegen de Fransman Clement Mignon. Noodt won in 43’36 en was daarmee bijna anderhalve minuut sneller dan Mignon. Tim Van Hemel werd 7de in 3u56’05. Thomas Vanhalst en Victor Alexandre werden 11de en 12de, Jonathan Wayaffe en Tom Mets moesten opgeven.

Voor Tim Van Hemel was het zijn comeback race, zeker na het zware ongeval waarbij hij aangereden werd door een auto en verschillende breuken opliep. De triatleet uit Balen was dan ook tevreden met zijn zevende plaats, al had er zelfs iets meer ingezeten. “Het voelt alleszins wel goed ja, om zo terug te komen, anderhalf jaar na mijn eerste halve triatlon in Zuid-Frankrijk en bijna 1 jaar na mijn ongeval. Ik mag allezins niet ontevreden zijn,” vertelt Tim.

“Getaffel in de wisselzone”

“Over het algemeen heb ik mijn race goed ingedeeld,” gaat Tim verder. “Ik kwam als 17de uit het water, in het zog van Tom Mets. Na wat ‘getaffel’ in de wisselzone heb ik de eerste 20 km alleen gereden naar een groepje dat voor plaats 10 reed met onder andere Jojo Wayaffe en Tom Mets in. Jojo reed halfweg helaas dubbel lek door in een put te rijden in de baan. Die Canarische wegen hé, je moet ze kennen,” lacht Tim met een knipoog naar de trainingsperiode die hijzelf op Gran Canaria achter de rug heeft. “Tom kwam net iets te kort op de lange klim langs de kust en moest lossen. Hij is na 10 km lopen nadien ook uit de race gestapt vanwege een achillespeesblessure.”

In de halve marathon ondervond Tim toch nog wat last van zijn knieblessure. “Ik ben als 10de beginnen te lopen om zo op te schuiven naar plaats 6, maar helaas moest ik na 10 km het tempo laten zakken en ben ik nog gepasseerd geweest. Ik weet dat dit nog mijn achilleshiel is, vanwege de aanslepende knieblessure en het daaropvolgende beperkte loopvolume. Maar het is wél een opsteker om Jonathan Brownlee een keer achter me te laten,” lacht Tim. “Kortom, ik ben tevreden met deze come-back en heb zin in meer en beter! En wat Challenge Gran Canaria betreft; I’ll be back,” aldus Van Hemel.

Belgen 1 en 2 bij age groupers

Naast de 7de plaats van Tim Van Hemel werden TRIGT-atleten Thomas Vanhalst (3u59’49) en Victor Alexandre (4u02’07) 11de en 12de. Op plaatsen 13 en 14 kregen we opnieuw twee Belgen. Dieter Comhair en Dennis Laerte pakten goud en zilver bij de age groupers overall. Het verschil was klein tussen Comhair en Laerte. De ex-marathonloper volgde op slechts 19 seconden van de winnaar van de 111 triatlon van Bilzen in 2021. Comhair pakte naast de overall zege ook de winst in de M18 age group. Voor Scott-triatleet Dennis Laerte werd het goud bij de M35. Christophe Quartier pakte zilver bij de M55.

Uitslag Challenge Gran Canaria 2022