Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Krijgt Bart Schols ex-Tour-winnaar Alberto Contador aan de start van de City Triatlon in Leuven?
Bart Schols (l) nodigt Alberto Contador (r) uit om mee te doen aan de City Triatlon in Leuven
Nieuws

Krijgt Bart Schols ex-Tour-winnaar Alberto Contador aan de start van de City Triatlon in Leuven?

De vernieuwde City Triatlon in Leuven kan na twee corona-jaren eindelijk weer doorgaan en het belooft een spectaculaire editie te worden, met zwemmen in De Vaart, fietsen over het WK-parcours van 2021 en lopen en finishen op het Ladeuzeplein. TV-presentator en triatleet Bart Schols kijkt er alvast naar uit én hij probeert ook nog een wel heel speciale gast te strikken voor de City Triatlon in Leuven op 15 mei 2022. Check in het filmpje hieronder of de Tour de France winnaar van 2007 en 2009, Alberto Contador, de uitdaging wil aangaan…

Bart Schols mogen we sowieso aan de start verwachten. De TV-presentator, vooral bekend van de Afspraak, maar ook van Sporza TV en Radio, waagt zich af en toe zelf ook aan een triatlon. In de Hageland Power Triatlon in zijn eigen Aarschot is hij een graag geziene deelnemer. Of Alberto Contador alsnog aan de start komt, kan je zelf checken op zondag 15 mei.

Nieuw concept

De City Triatlon in Leuven is een nieuw format, nadat de organisatie jarenlang ging voor een halve triatlon met zwemstart in Rotselaar. Vanaf dit jaar wordt er opnieuw zoals vroeger in De Vaart gezwommen. Om de lat voor beginnende triatleten niet te hoog te leggen, is het zwemmen beperkt tot 750 meter. De zwemstart is overigens ter hoogte van het Boothuis. Van daar is er in het fietsen een aanloopstrook van 3,5 km naar het Ladeuzeplein waar de triatleten beginnen aan twee ronden van 17 km fietsen, voor een groot deel over het parcours van het WK wielrennen van 2021. Het lopen gebeurt eveneens in het centrum, met vier passages en finish op het Ladeuzeplein. De inschrijvingen zijn nog altijd open. Alle informatie vind je op de website van TDL Leuven.