Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ryf, Haug of 1 van de outsiders? Wie wordt volgens jou wereldkampioene Ironman bij de vrouwen in St-George?
Anne Haug wereldkampioene Ironman Hawaii 2019 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Ryf, Haug of 1 van de outsiders? Wie wordt volgens jou wereldkampioene Ironman bij de vrouwen in St-George?

Ze zijn zaterdag met slechts 24 triatletes bij de elite vrouwen in het WK Ironman in St-George en met de geblesseerde Lucy Charles en de door Covid-19 gevelde Laura Philipp verloor het WK alvast twee topfavorietes, maar met uittredend wereldkampioene Anne Haug en meervoudig wereldkampioene Daniela Ryf krijgen we ongetwijfeld vuurwerk. In het Tri Rating Report van Thorsten Rade wordt Haug bovenaan geplaatst als topfavoriete en Ryf staat op nummer 2, met Kat Matthews duidelijk op 3. In hun zog volgen heel wat outsiders, maar wie wordt volgens jou wereldkampioene zaterdag? Vul nu onze Poll in…

Anne Haug staat momenteel in de PTO World Ranking op de vijfde plaats, maar ze werd wel tweede in de 70.3 Ironman Lanzarote, achter concurrente Kat Matthews, en ze won in 2021 nog de Challenge Roth. Daniela Ryf, die in de huidige ranking op 3 staat achter Laura Philipp en Lucy Charles, daarentegen overtuigde dit seizoen nog niet echt, ondanks een tweede plaats in de 70.3 Ironman Dubai. In Oceanside werd ze pas 10de, later volgde zelfs een DSQ voor te snel afdalen. Dus misschien wordt Kat Matthews, de winnares van de 70.3 Ironman Lanzarote, wel de lachende derde hond.

Wie wordt volgens jou wereldkampioene Ironman?

Wie wordt wereldkampioene Ironman in St-George bij de vrouwen?

Bij de mannen ligt Gustav Iden duidelijk op kop in onze Poll. Je kan zelf mee stemmen wie volgens jou wereldkampioen bij de mannen wordt.