Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kristian Blummenfelt doet gooi naar wereldtitel Ironman op bijzondere fiets
Een opvallende voorvork en geen top tube: de fiets van Kristian Blummenfelt gaat nu ook in productie (foto: Cadex RR)
Extra

Kristian Blummenfelt doet gooi naar wereldtitel Ironman op bijzondere fiets

Er waren al wat geruchten en spy shots rond de nieuwe Cadex triatlonfiets die voor de olympische kampioen Kristian Blummenfelt ontwikkeld is, maar nu doken ook foto’s op vanuit St-George en in Episode 2 van zijn Road To St-George bevestigt de Noor nu ook dat hij op de bijzondere fiets zonder bovenbuis zal rijden tijdens het WK. Het prototype van de Cadex triatlonfiets valt meteen op door het ontbreken van de top tube en door de merkwaardige voorvork.

Er verschenen eerder al spy shots van de nieuwe Cadex triatlonfiets van Kristian Blummenfelt, maar het is toch een beetje een verrassing dat hij voor het eerst in wedstrijd uitkomt met de atypische triatlonfiets tijdens het WK Ironman in St-George. Op social media maken alvast heel wat mensen zich zorgen over de stabiliteit van de fiets zonder top tube. Ook de voorvork, die wat doet denken aan de ook al erg apart gestylede KU Cycles, en de achterbrug doen de wenkbrauwen fronsen. In de video hierboven zien we Big Blu op de Cadex in actie tijdens een afdaling in St-George. En hij bevestigt in dezelfde video dat hij effectief zal fietsen op het prototype.

De nieuwe Cadex triatlonfiets van Kristian Blummenfelt (foto: Cadex RR)
De nieuwe Cadex triatlonfiets van Kristian Blummenfelt (foto: Cadex RR)
Blummenfelt op zijn nieuwe Cadex triatlonfiets tijdens een afdaling in St-George (foto: 3athlon.be)
Blummenfelt op zijn nieuwe Cadex triatlonfiets tijdens een afdaling in St-George (foto: 3athlon.be)