Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonseizoen start definitief met meteen druk weekend
In 2019 won Louis Naeyaert de kwarttriatlon van Veurne (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Triatlonseizoen start definitief met meteen druk weekend

Het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon vorige week in Doornik was al een mooi opwarmertje, maar vanaf dit weekend gaan we echt los met het nieuwe Belgische triatlonseizoen en dat weekend kondigt zich meteen erg druk aan met drie triatlons. En er is niet alleen het WK Ironman in St-Geoàrge, het WK esports in Singapore én het WK Powerman middle distance in Viborg, ook elders in het buitenland komen er heel wat Belgische triatleten in actie. Een overzicht…

In eigen land is de Sporkin kwarttriatlon in Veurne de grootste blikvanger dit weekend. Met bijna 650 deelnemers is de wedstrijd zondag volledig uitverkocht. Het zwemparcours is licht gewijzigd, maar het zijn vooral de hardrijders die aan hun trekken komen in de Moeren. De start is om 14 u. De finish ligt opnieuw op de Markt in Veurne. Niet heel veel verder houdt Inofec zijn eerste sprinttriatlon in Tielt. De Inofec triatlonclub bestaat nog maar een paar jaar in Tielt en vond de tijd rijp om voor een eigen organisatie te gaan. Ze krijgen net geen 100 triatleten aan de start wat wel belooft een spectaculaire race te worden. In Geel wordt naar jaarlijkse traditie de kwarttriatlon gehouden. De wedstrijd heeft niet meer de uitstraling van vroeger met finishes op de Markt of aan het voetbalstadion, maar trekt toch nog wat grote namen.

Op internationaal vlak zijn er dit weekend maar liefst 3 WK’s. De duatleten van de middle distance strijden om de wereldtitel Powerman in Viborg, met voor België de kersverse Europese kampioen Kenneth Vandendriessche aan de start, maar ook Sander Heemeryck, Guust De Smul en Jan Petralia. Over het WK Ironman in St-George is al meer dan genoeg geschreven. Verder is er nog het WK van de Arena Games in Singapore, met Marten Van Riel zaterdag in de finale. En op de 70.3 Ironman van Mallorca en de Challenge van Lissabon komen nog heel wat Belgen in actie.

Je krijgt van alle races uiteraard een uitgebreid verslag op 3athlon.be.

De volledige triatlonkalender vind je tegenwoordig dankzij Go Dare ook op 3athlon.be. Probleem met laden? Klik hier om in een nieuw venster te openen of als je het mobiel probeert, probeer het op een laptop/desktop of gebruik de Go Dare app. De kalender is zo up-to-date mogelijk en laat Nederlandse en Belgische wedstrijden zien. Mocht je jouw wedstrijd onverhoopt toch missen, kun je die zelf via deze link kosteloos toevoegen. Een bestaand evenement kan via dezelfde link eventueel ook worden aangepast.