Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel naar finale WK Arena Games in Singapore, Hanne De Vet naar herkansingen
Marten Van Riel plaatst zich redelijk vlot voor de finale van de WK Arena Games in Singapore (foto: Super League Triathlon RR)
Nieuws

Marten Van Riel naar finale WK Arena Games in Singapore, Hanne De Vet naar herkansingen

Na manches in Munchen en Londen vindt dit weekend voor het eerst in de gescheidenis van de triatlonsport het wereldkampioenschap esports plaats, ook wel bekend als de Arena Games en zaterdag staat er alvast 1 Belgische triatleet in de finale. Marten Van Riel plaatste zich redelijk vlot achter de verrassende Japanner Nener als tweede van zijn reeks. Hanne De Vet werd pas zesde in haar reeks en moet zaterdagochtend in Singapore opnieuw aan de bak in de herkansingen.

De eerste twee Arena Games van 2022 in Munchen en Londen trokken nog niet de echt grote namen. Dat is op het WK in Singapore wel anders, al kan je eigenlijk moeilijk meer van Arena Games spreken. In de samenwerking tussen Super League Triathlon en World Triathlon was het de bedoeling om triatlon als esports te brengen middels een indoor triatlon met zwemmen in binnenbad, fietsen op de powertrainer op Zwift en lopen op de loopband op Zwift. Maar in Singapore was er niet eens sprake van een indoor triatlon en werden de drie disciplines buiten afgelegd.

Marten Van Riel werd in de eerste heat tweede achter de Japanse triatleet Kenji Nener. De rest achter hem liep al aardig wat achterstand op, zodat hij in de tweede heat zijn krachten wat kon sparen. Nener en Van Riel gingen als twee besten rechtstreeks naar de finale. Ook Aurelien Raphael, Justus Nieschlag, Hayden Wilde en ondanks een vijf seconden penalty ook Alex Yee plaatsten zich eveneens voor de finale. Daar komen zaterdagochtend nog 4 atleten bij uit de herkansingen.

Bij de vrouwen plaatsten de Britse triatletes Jessica Learmonth, Georgia Taylor-Brown, Beth Potter en de verrassende Sian Rainsley zich rechtstreeks. Hanne De Vet deed voor het eerst mee aan de Arena Games en werd zesde in haar reeks. Alleen de eerste twee gingen rechtstreeks door en dus moet Vetje een nieuw poging doen zaterdag in de herkansingen.

Meer info en resultaten vind je op World Triathlon.