Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche pakt brons op WK Powerman duatlon in Viborg
Kenneth Vandendriessche (3de van links) aan de start van het WK Powerman in Viborg (foto: Kassy Luca RR)
Duathlon

Kenneth Vandendriessche pakt brons op WK Powerman duatlon in Viborg

De Belgische triatleet Kenneth Vandendriessche heeft na zijn Europese titel in Alsdorf nu ook een bronzen medaille gepakt in het Deense Viborg op het WK Powerman duatlon middle distance, een wedstrijd met 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen. Kenneth maakte deel uit van een kopgroepje van drie, maar moest in het lopen thuisatleet Simon Jorn Hansen en de verrassende Slovaakse nieuwe wereldkampioen Ondrej Kubo voor zich dulden.

In de eerste 10 km lopen kregen we een ruime kopgroep van tien duatleten die aan tempo van 3’06 naar de eerste wissel stormden, met daarbij twee Belgen: Kenneth Vandendriessche en Sander Heemeryck. De derde Belg, Guust De Smul, volgde in een achtervolgend groepje met nog een paar favorieten zoals Daan De Groot en Lars van der Knaap op 1 minuut.

Tijdens de 60 km fietsen nam Kenneth Vandendriessche net zoals in Alsdorf het voortouw, maar deze keer moest hij wel het gezelschap dulden van de Deense atleet Simon Jorn Hansen en de meervoudige Slovaakse kampioen Ondrej Kubo. Daan De Groot hield de achtervolgers, met daarbij ook Guust De Smul, op niet al te grote achterstand, maar uiteindelijk moesten ze toch meer dan twee minuten toestaan.

Zo kregen we een loopfinale met drie, al nam Kubo in de slotfase van het fietsen nog wat voorsprong. Kenneth moest na de wissel een klein gaatje laten en zou dat niet meer dicht kunnen lopen. En zo werd het een spannende strijd tussen de Deen Hansen en de Slovaak Kubo. Ondrej Kubo haalde het uiteindelijk in 2u28’25 en pakte zo verrassend zijn eerste wereldtitel, al werd hij vorig jaar voor eigen volk ook al 9de in de Challenge Samorin. Simon Jorn Hansen pakte het zilver op 11 seconden. Het brons was voor Kenneth Vandendriessche die in 2u29’02 op 37 seconden van de wereldkampioen binnenkwam. Hij hield nog 10 seconden over op de tweede Deen Oliver Martinussen.

Guust De Smul liep naar een 18de plaats in 2u41’54. Sander Heemeryck verdween tijdens het fietsen uit de wedstrijd na twee lekke banden. Bij de vrouwen gaat de wereldtitel naar de Zwitserse Melanie Maurer, die een mega-voorsprong van meer dan vier minuten uitbouwde in het fietsen op de Deense Line Thams. Er stonden geen Belgische vrouwen aan de start bij de pro’s.

Uitslagen WK Powerman Viborg 2022