Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Ironman in St-George onthoofd: Gustav Iden en Alistair Brownlee starten niet
Gustav Iden won in 2021 de Ironman Florida (foto: 3athlon.be)
Nieuws

WK Ironman in St-George onthoofd: Gustav Iden en Alistair Brownlee starten niet

Het WK Ironman in St-George kreeg aan de vooravond van de volledige triatlon een dramatische wending toen topfavorieten Gustav Iden en Alistair Brownlee lieten weten dat ze zaterdag niet aan de start komen van het WK. De Brit Alistair Brownlee is de afgelopen dagen ziek geworden en voelt zich niet te best. De Noor Gustav Iden was al eerder ziek geweest en voelt zich onvoldoende hersteld. Na de afzeggingen van onder andere Patrick Lange en Jan Frodeno is het WK nu opnieuw onthoofd, al blijven alle ogen gericht op Kristian Blummenfelt, al is de vraag of die wel 100 procent is, na de ziekte in het Noorse kamp.

Vorige week werd al naar buiten gebracht dat de Noren kampten met verkoudheid en ziekte, maar het leek erop dat Blummenfelt en Iden op tijd waren hersteld. Blummenfelt – op papier de grootste favoriet – staat voorlopig nog wel op de startlijst, maar Iden dus niet meer. Iden heeft een luchtweginfectie en is niet in staat om te racen.

Brownlee is ziek

Brownlee voelde zich – zo maakte hij zojuist bekend – ook al een aantal dagen niet lekker, maar heeft last-minute besloten dat de klachten te groot zijn om te racen. “Ik baal enorm dat ik heb moeten besluiten niet te starten. Ik voelde me echt slecht vandaag, met een ziekte die wellicht al een tijdje in mijn systeem zat,” aldus Brownlee.

Er mag dus een streep door onze voorlopige WK-Poll bij de mannen waar Iden afgetekend aan kop lag als topfavoriet. Alle ogen zijn nu gericht op Kristian Blummenfelt.