Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Daniela Ryf zet orde op zaken en pakt vijfde wereldtitel Ironman na straffe solo
Daniela Ryf wint haar 5de wereldtitel Ironman in St-George (Photo by Tom Pennington/Getty Images for IRONMAN)
Nieuws

Daniela Ryf zet orde op zaken en pakt vijfde wereldtitel Ironman na straffe solo

Er waren wat twijfels na haar prestaties van de laatste maanden en nadat Anne Haug de Ironman-troon in 2019 in Hawaii veroverde, maar zaterdag zette Daniela Ryf weer orde op zaken en met een verschroeiende solo stormde ze naar haar vijfde wereldtitel Ironman. De Zwitserse triatlete pakte als vanouds uit met een sterk nummer op de fiets en hield ook in de marathon Kat Matthews en Anne Haug op meer dan tien minuten.

In de 3,8 km zwemmen wisten drie koploopsters een kloof te slaan: Haley Chura, Fenella Langridge en Lisa Norden pakten een mooi gaatje op de andere favorieten. Maar na 40 km fietsen hadden Ryf, Matthews, Skye Moench en Lisa Norden het roer overgenomen. Alleen Anne Haug ontbrak vooraan. Zij zou in het fietsen een achterstand oplopen van meer dan een kwartier. Matthews was de enige die Ryf nog een tijd kon volgen maar voorbij halfweg ging de Zwitserse alleen in de aanval.

Kat Matthews verloor meer dan 7 minuten, Lisa Norden volgde op meer dan 9 minuten en Haug verloor dus een kwartier. Ook in het lopen stond er geen maat op Ryf, die Matthews en Haug niet liet dichterbij komen. Uiteindelijk won Daniela Ryf overtuigend haar vijfde wereldtitel in een verschroeiende 8u34’59. Zilver was er voor het Belgisch-internationale BMC Pro Triatlon Team, met Kat Matthews die op 8’50 van Ryf tweede werd. Uittredend wereldkampioene Anne Haug pakte het brons in 8u47’03, op 12’04 van de Zwitserse. Skye Moench werd vierde en Ruth Astle was de eerste vrouw net boven de 9 uur op de vijfde plaats.

Herlees hier de live-ticker van 3athlon.be van het WK Ironman in St-George.