Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet pakt brons bij age groupers op WK Ironman in St-George, met 2 in top-10
Lukas Bosmans op zijn Specialized triatlonfiets in St-George (foto: Zwift Tri Academy RR)
Nieuws

Belgische triatleet pakt brons bij age groupers op WK Ironman in St-George, met 2 in top-10

Het WK Ironman in St-George mocht dan geen absolute Belgische successen opleveren bij de pro’s, bij de age groupers mochten onze landgenoten wel een klein feestje vieren, met Zwift Academy atleet Lukas Bosmans op een schitterende derde plaats overall. Naast het brons voor Bossie was er ook nog een knappe 7de plaats voor Tom De Bruyn, de Belg die in de States woont. Beide triatleten pakten ook een medaille in hun respectievelijke age group.

Lukas Bosmans is tweede geworden bij de M30, altijd een zeer sterke categorie op het WK Ironman. Alleen de Nieuw-Zeelander Matt Kerr, die bij PTO bekend staat als pro maar bij Ironman als age grouper races doet, was nog een klasse te sterk. Kerr werd de overall age group wereldkampioen in 8u40’22 en klopte daarmee Lukas Bosmans in de M30 categorie met 6’13 verschil. Tom De Bruyn finishte in de M35 leeftijdscategorie als derde in 8u55’30 met alleen de Amerikanen Eric Engel (8u49’11) en Andrew Hall (8u52’51) voor zich.

Zondag brengen we een ruim overzicht van de andere Belgische age group triatleten…