Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts: “Ik haat het om uit race te stappen, maar was het beste wat ik kon doen”
Bart Aernouts op het WK Ironman in St-George in 2022 (foto: Bart Aernouts RR)
Nieuws

Bart Aernouts: “Ik haat het om uit race te stappen, maar was het beste wat ik kon doen”

Het WK Ironman in St-George werd een teleurstelling voor Bart Aernouts, die een off-day had, blijkbaar zowel fysiek als mentaal. Vanaf het zwemmen lag de vice-wereldkampioen Ironman van 2018 in een verloren positie. Waar hij vroeger op de fiets nog wel wat terrein kon goedmaken, ging het zaterdag van kwaad naar erger. Uiteindelijk verdween hij uit de wedstrijd, nog maar zijn tweede DNF op een WK Ironman. “Aan de start staan van een WK Ironman en niet kunnen finishen voelt als één van de pijnlijkste dingen in mijn wereld,” aldus Bart.

https://www.instagram.com/p/CdSXTyZOZp-/

“Soms gaan dingen niet zoals je het gepland had of zoals je zou willen dat ze zouden uitdraaien, dus het is belangrijk dat je altijd op alles voorbereid bent. Zaterdag had ik zowel fysiek als mentaal niet de energie die nodig was voor deze brutale race. Ik haat het om uit een race te stappen, maar ik denk dat het zaterdag het beste was wat ik kon doen. Ik had een gebrek aan energie en kracht vanaf de start en dat zou er een erg lange dag van gemaakt hebben. Ik heb geen idee wat er misging en ook geen uitleg. En ik ben sowieso geen man die excuses zoekt,” vertelt Bart.

“Ik probeer me nu te realiseren dat het niet het einde van de wereld is en dat er veel ergere dingen zijn. Maar ik had wel veel energie in deze wedstrijd gestoken. Nu, je kan niet al je harde werk tonen in 1 dag, in een paar uur of in 1 wedstrijd… Op naar beter. Hopelijk zie ik het straks ook zo, vanaf morgen dan,” aldus Bart.

Op Instagram krijgt hij veel steun van zijn collega-triatleten, van onder andere Marten Van Riel, Frederik Van Lierde en Dries Matthys. Zijn volgende opdracht wordt een Ironman vinden waarin hij alsnog de kwalificatie voor het WK in Kona in oktober kan afdwingen…