Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brecht Van Vooren en Sonja Skevin winnen overtuigend in halve triatlon Lievegem
Brecht Van Vooren domineerde de halcve triatlon van Lievegem (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Brecht Van Vooren en Sonja Skevin winnen overtuigend in halve triatlon Lievegem

De halve triatlon van Lievegem werd een (redelijk) gemakkelijke prooi voor Brecht Van Vooren en al helemaal voor Sonja Skevin, die allebei de wedstrijd stevig naar hun hand konden zetten, al kreeg Brecht Van Vooren op de fiets wel stevige tegenstand van Adam Lambrechts, maar een falend Shimano DI2 systeem koste de KTT’er een topnotering. Michael Dewilde startte in de masters wave en kwam ook nog dicht bij het podium.

Brecht Van Vooren was de enige die in de 1900 meter zwemmen mee kon in de voeten van Adam Lambrechts. Hij moest slechts vier seconden toestaan op Adam en ze trokken met twee op avontuur tijdens de 90 km fietsen. Maar wereldkampioen aquabike Lambrechts had niet veel zin in gezelschap. De eerste ronde duldde hij Brecht Van Vooren nog op 10 meter, maar na twee ronden werd het verschil 25 seconden en zo liep de marge op naar maar liefst 2’45 aan het einde van de 90 km fietsen.

In de achtervolgende groep kregen we onder andere Nick Thijs, Laurens De Smet (die tijdens het fietsen onverwacht wegviel), Rob Carmans (die in de tweede helft van het lopen uit de wedstrijd zou stappen), Pieter Luyckx en Mateja Avirovic. Uit de achtergrond kwam Joris Aerden nog sterk opzetten en ook Loic Lemaitre geraakte na een sterke fietsproef weer voorin. Maar dat was op ruime achterstand van Lambrechts en Van Vooren. Adam Lambrechts had in het fietsen problemen met zijn Shimano DI2 systeem waardoor hij vooraan niet meer kon schakelen en constant een zware versnelling moest ronddraaien. Dat betaalde hij cash in het lopen, met een uiteindelijke 14de plaats.

Door het terugzakken van Adam Lambrechts lag er niks meer in de weg van Brecht Van Vooren. De triatleet van 3PT-Solidpharma pakte een overtuigende overwinning in 3u56’01. Nick Thijs werd op 2’25 knap tweede. Loic Lemaitre werd op meer dan 9 minuten derde. Michael Dewilde realiseerde als beste master uiteindelijk de vierde plaats overall voor Tom Steenackers en Pieter Luyckx.

Sonja Skevin van start tot finish

Sonja Skevin wint de halve triatlon van Lievegem met een straat voorsprong (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Sonja Skevin wint de halve triatlon van Lievegem met een straat voorsprong (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Bij de vrouwen werd het een eenzame race voor de Belgisch-Kroatische Sonja Skevin. Ze ging van start tot finish aan de leiding. Julie Sap kwam de eerste ronden in het fietsen nog wat dichter maar zou daarna wegens onduidelijke reden opgeven. Vanaf dan was de zege binnen voor Skevin, die de halve triatlon overtuigend won in 4u40’22. Pas elf minuten later kwam Cindy Lefevbre als tweede binnen en nog eens zes minuten later pakte Estelle De Groote de derde plaats.

Uitslag halve triatlon Lievegem 2022