Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe en Astrid Van Cauwelaert winnen meer dan geslaagde City Triatlon in Leuven
De top-3 bij de mannen en de vrouwen samen op de foto in Leuven (foto: Johan Geleyns RR)
Nieuws

Jonathan Wayaffe en Astrid Van Cauwelaert winnen meer dan geslaagde City Triatlon in Leuven

Jonathan Wayaffe en Astrid Van Cauwelaert hebben de kwarttriatlon van Leuven gewonnen. De nieuwe formule van de City Triathlon van Leuven was een gigantisch succes met maar liefst 475 deelnemers. De afgelopen jaren vond het zwemmen steevast plaats in het meer van Rotselaar, maar voor deze editie koos de organisatie resoluut terug voor zwemmen in de Vaart nabij de stad. Dat Leuven zelf heel wat triatlontalent op de korte afstand huisvest was te merken aan de deelnemerslijst. Voor deze City Triathlon, die een breed publiek wou aanspreken was het zwemonderdeel maar 750m, om dan verder over te schakelen naar de afstanden van de kwart.

Bij de heren was het Tuur Lemmens die onmiddellijk het voortouw nam en zich na 100 meter in het water al kon losrukken van Simon Folens, Stijn Goris, Simon De Cuyper, Kjel De Hertog, Wannes Swinnen en Jonathan Wayaffe. Opmerkelijk, slechts 1 niet-Leuvenaar in deze groep. Stijn Goris viel uit, Kjel de Hertog had het moeilijk op de fiets na zijn trip naar Amerika en Tuur Lemmens kon het opgelegde tempo niet volgen.

Met De Cuyper, Wayaffe, Swinnen en Folens kregen we vier toppers die halverwege de rest in de vernieling reden. Ook hardrijder, en Jack-Of-All-Things Seppe Odeyn kon, mede dankzij een breukje in het stuur, niet terugkomen. De Cuyper en Wayaffe lieten op het geaccidenteerde loopparcours onmiddellijk hun ervaring spreken. Het was bij het ingaan van de laatste ronde dat Wayaffe met een duidelijke versnelling zich de overwinning toe-eigende. De Cuyper werd in zijn thuisstad onder luid applaus tweede terwijl Folens zijn teamie Swinnen naar een vierde plaats verwees. Seppe Odeyn werd dankzij een ijzersterk loopnummer vijfde voor Brecht de Smedt en Kjel De Hertog.

Bij de dames was het met argusogen kijken naar de strijd tussen Astrid Van Cauwelaert en Laura Swannet. Deze laatste kwam ook met hoge verwachtingen voor haar nieuwe club TDL Forsite naar het centrum van Leuven. Dit resulteerde onmiddellijk in de snelste zwemtijd, maar Van Cauwelaert kon de opgelopen achterstond al snel omdraaien door een sterk fietsnummer. En die voorsprong gaf ze niet meer af: ze maakte door een One-Woman show haar ambities waar door als eerste dame te finishen op een overvol Ladeuzeplein. Swannet kon geen tijd meer goedmaken en werd tweede. In de achtergrond streden de jarige Ines Van Troyen en Kaat Van Eynde voor het derde podiumplekje. Bij deze warme temperaturen kreeg Van Eynde het zeer moeilijk in de laatste loopronde, en zo werd Van Troyen nog knap derde.

Uitslag City Triatlon Leuven 2022