Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Scott opent met veel vertrouwen in triatlon-, fiets- en loopmarkt nieuw hoofdkwartier in Nederland
Het nieuwe hoofdkwartier van Scott in Nederland met een mooie collectie Scott-fietsen (foto; 3athlon.be)
Extra

Scott opent met veel vertrouwen in triatlon-, fiets- en loopmarkt nieuw hoofdkwartier in Nederland

Scott is al heel wat jaren een vaste waarde in de triatlonsport, zowel wat fietsen als loopschoenen, kledij en accessoires betreft, en het van nature Zwitserse merk zal de komende tijd nog meer in Nederland zichtbaar zijn, want onlangs werd het nieuwe Nederlandse hoofdkwartier in Werkendam officieel ingehuldigd. Beat Zeug, de CEO van Scott Sports, was bij die opening aanwezig en bevestigde zijn vertrouwen in de Nederlandse markt. “Nederland is een belangrijke markt voor ons. Ik ben blij dat wij een plek in de ‘achtertuin’ van een aantal andere merken mogen innemen.”

Beat Zeug kon natuurlijk niet langs de olifant in de kamer heen. De fietsindustrie kent momenteel moeilijke tijden om tijdig fietsen te kunnen leveren. Toch behoudt hij het vertrouwen. “We zitten nu in 2022 en we hebben ondertussen al onze bestellingen voor 2023, 2024 en 2025 moeten doen. We zijn nu effectief bezig met het voorbereiden van 2026, zonder dat we enig idee hebben hoe de markt er dan zal uitzien, wat onze klanten dan van ons verlangen. Wij blijven er in geloven dat klanten kwaliteitsproducten zullen willen kopen. Ik ben ervan overtuigd dat deze klanten zullen blijven, maar we zullen nog een paar bergen moeten beklimmen,” maakt de Zwitser de metafoor naar zijn eigen thuisomgeving. Hij gelooft absoluut in de Nederlandse markt. “Nederland is een belangrijke markt voor ons. Ik ben blij dat wij een plek in de ‘achtertuin’ van een aantal andere merken mogen innemen,” aldus Beat Zeug.

Uitgebreid gamma schoenen

Dries Busselot legt alles over de Scott schoenen uit in de showroom van Scott (foto; 3athlon.be)
Dries Busselot legt alles over de Scott schoenen uit in de showroom van Scott (foto; 3athlon.be)

Scott telt op dit moment ruim 75 dealers. Ook daarin ziet Scott Sporttech Benelux groei in. In het nieuwe hoofdkwartier in Werkendam zijn niet alleen de fietsen en het loopgamma van Scott te vinden, maar ook de electrische fietsen van Bergamont, de Granville fietsen, maar ook bijvoorbeeld de Dolomite trekkingschoenen en natuurlijk het uitgerbeide wintergamma. CEO Johan Huygens van Scott Sporttech Benelux koos specifiek voor Werkendam als plek voor het nieuwe hoofdkwartier. De Belg brengt zijn weekenden voornamelijk door in de streek rond Werkendam en hij prees de natuur van de Biesbossen, waar hij ook nog wel wat social runs wil houden in de toekomst.

“We kiezen er in deze tijden bewust voor om niet te ver weg te staan van ons dealernetwerk, maar juister korter bij hen te zijn omdat we geloven in een intense samenwerking als we kwalitatieve producten willen verdelen in de toekomst,” vertelt Huygens. “Onze merken denken op de lange termijn vanuit de passie voor fietsen en de sport.” De meeste dealers konden alleszins het nieuwe hoofdkwartier en de uitgebreide toonzaal smaken. Een aantal atleten van het bekende DSM wielerteam waren eveneens aanwezig.

De Scott gravelbike ziet er geweldig uit (foto: 3athlon.be)
De Scott gravelbike ziet er geweldig uit (foto: 3athlon.be)

In afwachting van het nieuwe loopmateriaal van 2022, dat er binnenkort aankomt, gaan wij de komende tijd overigens al aan de slag met uitgebreide testen van onder andere de snelle Scott Carbon RC wedstrijdschoenen.