Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Lommelse triatleten op podium in lastige Valtriman achter Franse pro-triatleet
Lommelse triatleten Niels Vanhove (l) en Pieter Vanderhenst (r) bij het meer van Val-Joly voor de Valtriman (foto: Lommelse Triatleten RR)
Nieuws

Jonge Lommelse triatleten op podium in lastige Valtriman achter Franse pro-triatleet

Niels Vanhove en Pieter Vanderhenst, twee jonge, beloftevolle triatleten van de Lommelse Triatleten, hebben een sterke prestatie neergezet in de Valtriman, net over de grens met Frankrijk. Pieter Vanderhenst pakte de tweede plaats en Niels Vanhove werd derde aan het Val-Joly meer in het Noorden van Frankrijk. In de 46 km fietsen, moesten de triatleten overigens meer dan 500 hoogtemeters overwinnen.

De Valtriman, dat is 1500 meter zwemmen in het grootste meer van het Noorden van Frankrijk, 46 km fietsen op een geaccidenteerd parcours en 10 km lopen doorheen de natuur aan het Val-Joly meer. De twee Lommelse triatleten kwamen als 8ste en 9de uit het water, maar op de fiets schoven ze mooi op naar de tweede en derde plaats. Alleen de Franse pro-triatleet Antoine Perche, vorig jaar nog 11de in de 70.3 Ironman Les Sables d’Olonne, was een klasse te sterk.

Perche stapte van de fiets met een voorsprong van ruim 3 minuten op Niels en Pieter. In de 10 km lopen liep Perche vlot naar de overwinning in een eindtijd van 2u17’36. Pieter Vanderhenst liep nagenoeg hetzelfde tempo en pakte een knappe tweede plaats op 3’22 van Perche. Niels Vanhove moest wat gas terugnemen in het lopen, maar hield toch mooi zijn derde plaats vast. Hij finishte in 2u22’38 op 5 minuten van de Franse winnaar. Er waren nog heel wat Belgen die de verplaatsing maakten naar Val-Joly. Onder andere Joeri Ameye deed het uitstekend met een zesde plaats in 2u25’57.

Uitslag Valtriman 2022