Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete en Katrien Verstuyft van start tot finish in Ros Beiaard triatlon Dendermonde
Tom Vander Hoogerstraete won in 2022 de Ros Beiaard Triatlon in Dendermonde (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete en Katrien Verstuyft van start tot finish in Ros Beiaard triatlon Dendermonde

Dendermonde heeft zondag een mooi voorspel gekregen voor de wereldberoemde Ros Beiaard ommegang die over twee weken gepland is, met de Ros Beiaard triatlon, het nieuwe concept van de twee samengevoegde triatlons in Dendermonde en met Tom Vander Hoogerstraete en Katrien Verstuyft kregen we twee overtuigende winnaars. De twee toptriatleten domineerden de wedstrijd van start tot finish, terwijl in het zonnige centrum van Dendermonde duizenden mensen genoten van de sportieve strijd.

De sprinttriatlon mocht vanaf 11 u. ’s ochtends al op heel veel toeschouwers rekenen, want op hetzelfde moment ging ook de laatste repetitie voor de Ros Beiaard ommegang door en dat trok veel volk aan, die nadien maar al te graag bleven hangen langs de straten en op de terrasjes om de triatleten aan te moedigen. In die sprinttriatlon kregen we overigens een dubbele zege voor thuisploeg 3MD Dendermonde met Arthon Valcke en Lotte Vandekerkhove die het haalden.

Uitslag sprinttriatlon Dendermonde 2022

Kopgroep van zeven na 1.000 meter zwemmen

In de kwarttriatlon kregen we bij de mannen een kopgroep van zeven, met Wouter Monchy, Lars Baeyens, Sietse Burm, Sander Heemeryck, Merten Breye en Nicola Christiaens die allemaal volgden in het spoor van snelste zwemmer Tom Vander Hoogerstraete. De SMO-Scott triatleet had een snelle wissel en wachtte verder op niemand. Ronde per ronde reed hij verder weg, met uiteindelijk na 40 km fietsen in 56 minuten een ruime voorsprong van 3’10 op Sander Heemeryck en Nicola Christiaens. Monchy en Breye volgden nog een minuut verderop, de rest verloor nog meer tijd.

In de 10 km lopen maakte Tom Vander Hoogerstraete het mooi af. Hij liet de twee achtervolgers nog terugkomen tot op twee minuten, maar doseerde goed en pakte een verdiende overwinning in 1u47’06. Nicola Christiaens lag een hele tijd in tweede positie maar Sander Heemeryck had nog een cartouche over. Na zijn DNF op het WK Powerman door twee lekke banden, was Heemeryck blij met een mooie tweede plaats op 1’53 van Tom. Nicola Christiaens zette zijn beste prestatie uit zijn nog jonge carriere neer en mocht verrassend mee op het podium op 2’07 van de winnaar.

Prijs van de strijdlust voor Ruben Van Den Berghe

Merten Breye werd knap vierde voor de heroptredende Wouter Monchy, die bewees dat trainen wanneer je ‘goesting’ hebt en niet meer topsport gerelateerd denken toch nog een mooie prestatie kan opleveren. Achter Wouter werd Ruben Van Den Berghe knap zesde. Hij verdiende de spreekwoordelijke prijs van de strijdlust, want hij vond in het zwemmen niet de juiste voeten en moest de kopgroep laten gaan. Na een lange middag achtervolgen rukte hij toch nog op naar de zesde plaats voor een sterke Sietse Burm. De achtste plaats overall was overigens voor Ian De Loecker, de beste master, die achteraf spijt had dat hij niet bij de elites kon starten. Ook hij deed het uitstekend in zijn tweede triatloncarriere.

Katrien Verstuyft wint met 11 minuten voorsprong

Katrien Verstuyft in Dendermonde op weg naar een duidelijke derde overwinning op rij (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Katrien Verstuyft in Dendermonde op weg naar een duidelijke derde overwinning op rij (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Ian De Loecker liep een hele tijd samen met Katrien Verstuyft. De tweevoudige olympiër kwam met ruime voorsprong uit het water na 1.000 meter zwemmen en in het fietsen liep haar voorsprong op tot meer dan tien minuten op de Nederlandse Carla Van Rooijen. Door een lichte blessure was er even twijfel of ze wel zou lopen, maar met deze comfortabele voorsprong liep ze de 10 km aan de zijde van Ian De Loecker. Verstuyft pakte voor het derde jaar op rij overtuigend de overwinning in 2u05’49. Carla Van Rooijen werd de beste van de rest en finishte als tweede op meer dan 11 minuten van de winnares. Het brons ging voor eigen volk naar 3MD-triatlete Astrid Ollivier.

Uitslagen Ros Beiaard Triatlon Dendermonde 2022