Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heemeryck en Goetstouwers tegen Gustav Iden in The Championship in Samorin
Gustav Iden volop terug aan het trainen na de ziekte die hem weghield van het WK Ironman (foto: Mikal Iden RR)
Nieuws

Heemeryck en Goetstouwers tegen Gustav Iden in The Championship in Samorin

De Belgische triatleten Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers krijgen er dit weekend tijdens The Championship in het Slovaakse Samorin een extra tegenstander bij met de Noorse topper Gustav Iden. Het was een grote teleurstelling voor Gustav Iden toen hij twee weken terug en daags voor het WK Ironman St. George moest afhaken wegens ziekte, maar de Noor ging meteen op zoek naar een waardig alternatief. Dat alternatief heeft hij nu gevonden; last-minute maakt hij zijn deelname aan Challenge Family The Championship bekend.

“Ik heb heel veel zin om weer te racen op het geweldige terrein van x-bionic sphere. Na een tijdje ziek te zijn geweest, ben ik zeer dankbaar dat Challenge Family me op deze korte termijn de mogelijkheid heeft gegeven om hier te racen. Ik verwacht niet op mijn allerbest te zijn, maar ik kijk alsnog heel erg uit naar het moment om mijn seizoen hier te openen.”

Bij de mannen gaan maar liefst vijftig profatleten van start in de strijd om 100.000 dollar. Zo komt Iden onder andere Frederic Funk, Kyle Smith, Collin Chartier, Miki Taagholt en dus Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers tegen. Bij de vrouwen racen onder andere Lucy Buckingham, Emma Pallant-Browne, Amelia Watkinson, Fenella Langridge, Daniela Bleymehl, Sara Perez Sala en Ashleigh Gentle.

De wedstrijd wordt via een gratis livestream uitgezonden door een samenwerking tussen Challenge Family en de internationale triathlonwebsite Triathlon Today.