Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Dely wint atypische interval-duatlon in Saint-Avertin, Maurine Ricour net naast podium
Arnaud Dely wint de GP duatlon van St-Avertin (foto: Arnaud Dely RR)
Duathlon

Arnaud Dely wint atypische interval-duatlon in Saint-Avertin, Maurine Ricour net naast podium

Nadat hij in de eerste Grand Prix duatlon van het seizoen nog een tweede plaats pakte, haalde Arnaud Dely zondag zijn eerste Grand Prix zege van 2022 binnen tegen een sterk veld én in een atypisch interval wedstrijdformat. De duatleten moesten in Saint-Avertin 3 km lopen, 10 km fietsen, 2 km lopen, opnieuw 10 km fietsen en tot slot nog eens 2 km lopen. We kregen een tweestrijd tussen Arnaud Dely en Benjamin Choquert, die een penalty moest uitzitten en uiteindelijk vierde zou worden. Voor Dely werd het nog spannend met Maxim Bargetto en Valentin André die hem nog op de huid zaten. Bij de vrouwen was er een knappe vierde plaats voor Maurine Ricour.

De interval-duatlon van Zofingen is een klassieker onder de Zwitserse duatleten in het voorjaar en ook in ons land zijn er een paar pogingen geweest, onder andere in Torhout een aantal jaar geleden. Maar het komt doorgaans niet vaak voor, dat er drie keer gelopen en twee keer gefietst moet worden. In Saint-Avertin werd het verschil pas echt gemaakt in de tweede keer fietsen. Tot dan bleef een grote groep samen, maar in de laatste 10 km fietsen konden 8 koplopers ontsnappen, met daarbij Arnaud Dely.

Toon Mariën op 11de plaats

Arnaud Dely wisselde als 5de, maar rukte op naar voor en met nog 1 kilometer te gaan, nam hij de leiding in handen. Achter Maxim Bargetto kwam Benjamin Choquert nog terug tot bij onze landgenoot. Choquert leek het ook te gaan halen, maar moest nog een straf uitzitten in de penalty box. Dely kon in de slotfase Bargetto nipt achter zich houden. De Franse duatleet finishte op 2 seconden van Dely, Valentin Andre werd derde op 4 seconden.

Ondanks de zege van Arnaud Dely eindigde zijn ploeg Gonfreville op de 4de plaats. Noyon haalde het voor Les Tritons Meldois, met dank aan de 11de plaats van Toon Mariën, de tweede Belg in de uitslag. Laurent Bierinckx werd 35ste, Thibaut De Smet 39ste, Jan Petralia 48ste, Lennert Vandendriessche 65ste en Simon Martin 86ste.

Maurine Ricour pakt knappe 4de plaats

Bij de dames ging de winst naar wereldkampioene Joselyn Brea. De van Spaanse tot Venezolaanse genaturaliseerde duatlete haalde het overtuigend in 58’57 met ruim 50 seconden voorsprong op de Mexicaanse Guadalupe Jazmin Aguilar, vorig jaar nog 4de op het WK. De Francaise Lucie Lang werd derde in 59’53 met 7 seconden voorsprong op Maurine Ricour. Sophie Delguste werd 23ste.

Uitslagen GP Duatlon St-Avertin 2022