Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische juniores grijpen net naast  medailles in Mixed Team Relay in Europe Triathlon Cup in Caorle
De aflossing bij Team Belgium 2 op de Mixed Team Relay in Caorle (foto: Cecilia Frascaroli RR)
Nieuws

Belgische juniores grijpen net naast medailles in Mixed Team Relay in Europe Triathlon Cup in Caorle

De triatlon-driedaagse in het Italiaanse Caorle werd zondag afgesloten met de Mixed Team Relay bij de juniores, met een sterk Team Belgium die lang meespeelden voor een podiumplaats maar uiteindelijk net naast een medaille grepen. Het was overigens een mooie kennismaking met het nieuwe format van de gemengde aflossing, waarbij de volgorde tegenover de vorige jaren omgedraaid is, met een man in startpositie en een vrouw in finishpositie.

Op de Mixed Team Relay op de Olympische Spelen was de volgorde nog vrouw-man-vrouw-man, maar om de spankracht te verhogen, besloot World Triathlon om voortaan te gaan voor man-vrouw-man-vrouw. En dat leverde inderdaad veel spektakel op, met een spannende finish en slechts een handvol seconden tussen de drie beste landen.

Chocolade medaille voor Wout, Hasse, Balte en Nele

Nele Dequae, Balte Thijs, Hasse Fleerackers en Wout Ghielens voor Team Belgium 1 in Caorle (foto: Cil Degros RR)
Nele Dequae, Balte Thijs, Hasse Fleerackers en Wout Ghielens voor Team Belgium 1 in Caorle (foto: Cil Degros RR)

Wout Ghielens, Hasse Fleerackers, Balte Thijs en Nele Dequae pakten een mooie vierde plaats voor België. In de eerste leg ging Zwitserland aan de leiding. Alles bleef speelbaar met heel wat landen bij elkaar. Ook Wout Ghielens volgde als 8ste op slechts 11 seconden van de Zwitser Fabio Nauer. In de tweede leg bracht een sterke Hasse Fleerackers Team Belgium naar de 5de plaats. De twee Zwitserse teams en de Italianen hadden op dat moment al een mooi gat geslagen. Omdat per land slechts 1 team in aanmerking kwam voor de eindklassering, lag België op dat moment al virtueel vierde.

In de derde leg maakten Italië en Zwitserland het gat nog een stuk groter. België moest vooral kijken naar Oostenrijk en Portugal. Balte Thijs bracht de Belgen tot op 7 seconden van Team Austria, die op dat moment in bronzen positie zaten. In de vierde en laatste leg stond er geen maat op de Oostenrijkse Teba Huys. Ze realiseerde de snelste tijd van allemaal en bracht Oostenrijk zelfs nog dichtbij de twee leiders. De winst ging uiteindelijk naar Italië met slechts 6 seconden voorsprong op Zwitserland. Oostenrijk pakte 5 seconden later het brons. Nele Dequae kwam als vijfde over de streep, achter Zwitserland 2, wat Team Belgium een knappe vierde plaats opleverde in de eindstand.

Team Belgium 2 finisht 13de

Rhune Vansteenkiste, Jasper Devos, Eline Debecker en Thibaut Cannaerts voor Team Belgium 2 in Caorle (foto: Cil Degros RR)
Rhune Vansteenkiste, Jasper Devos, Eline Debecker en Cis Huyghe voor Team Belgium 2 in Caorle (foto: Cil Degros RR)

Team Belgium 2, met Cis Huyghe, Rhune Vansteenkiste, Jasper Devos en Eline Debecker, deed het ook meer dan behoorlijk en kwam als 13de van de 20 deelnemende ploegen over de finish.

uitslagen Mixed Team Relay Caorle 2022