Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tomas Mannaert maakt comeback in 70.3 Ironman Marbella, met dubbele gevoelens
Tomas Manaert (l) en Michael Verschueren (r) na een training voor de 70.3 Ironman Marbella (foto: Tomas Mannaert RR)
Nieuws

Tomas Mannaert maakt comeback in 70.3 Ironman Marbella, met dubbele gevoelens

Zondag 22 mei zouden normaal twee markante Belgische triatleten aan de start van de 70.3 Ironman Marbella staan, met de comeback van 3MD-Dendermonde voorzitter Tomas Mannaert, die zijn goeie vriend Michael Verschueren zo ver kreeg om hem te vergezellen. Maar helaas moest de voormalige manager van RSC Anderlecht vrijdag rechtsomkeer keren toen hij op de luchthaven het bericht kreeg dat zijn mama na een lange ziekte overleden is. Normaal zou Michael zondag zijn debuut in de triatlonsport maken, meteen op een lastige halve triatlon. Voor Tomas Mannaert wordt het een race met dubbele gevoelens. “Ik had natuurlijk veel liever gehad dat Michael er ook bij was geweest, maar ik ga extra mijn best doen en mijn wedstrijd doen voor Marie-Louise, zijn mama.”

Marie-Louise Susic is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden, ze was al langer ziek. Ze was de echtgenote van mister Michel Verschueren en mama van Michael. Die stond op het punt om op het vliegtuig te stappen richting Marbella, toen hij het slechte nieuws kreeg. Tomas Mannaert en Michael Verschueren kennen elkaar al ruim 15 jaar en werden gedurende die tijd goeie vrienden. Zondag 22 mei zouden ze voor het eerst samen aan de start komen van een triatlon.

“Tomas Mannaert: ik doe mijn race voor zijn mama”

“Het is jammer dat Michael er niet bij kan zijn, hij had echt toegeleefd naar deze wedstrijd. We kunnen hem nu alleen maar steunen en binnenkort een nieuwe datum plannen zodat hij alsnog zijn halve triatlon kan doen. Ik ga extra mijn best doen en mijn wedstrijd doen voor Marie-Louise, zijn mama. Het zal overigens vooral zaak zijn om me aan het voedingsplan te houden en veel te drinken. Het is hier warm, echt warm en dat zal het zondag ongetwijfeld lastig maken,” vertelt Tomas vanuit Marbella.

Eerder deze week hadden we nog een dubbelinterview met Tomas Mannaert en Michael Verschueren. En daaruit bleek duidelijk dat de voormalige voetbalmanager al jaren veel respect heeft voor de triatleten. “Ik heb de triatlonsport de afgelopen jaren altijd vanop een afstand gevolgd en enorm veel respect gekregen voor triatleten die dit al jaren doen, waaronder ook Tomas. Ik heb ook altijd met veel plezier gekeken naar de prestaties van onder andere Luc en Frederik Van Lierde. Als je die tijden bekijkt van die mannen, dat is fenomenaal, he. Daar heb ik wel ontzag voor. Zelfs na zes maanden trainen voor deze 70.3 Ironman kom ik nooit in de buurt van die snelle tijden,” vertelt Michael.

Geen voetballer, wel tennisser

Verschueren zal wellicht altijd gelinkt worden met voetbal, maar hij was vroeger altijd al sportief en speelde jarenlang tennis. “Met het managen van Anderlecht was ik op een gegeven moment dag en nacht aan het werk. Vroeger liep ik niet graag, maar na die periode ben ik beginnen lopen en heb ik de smaak te pakken gekregen.”

“Toen ik twee jaar geleden 50 werd, kwam triatlon op mijn bucket list terecht en het afgelopen jaar ben ik hard aan het trainen gegaan om mijn eerste 70.3 Ironman te doen,” aldus Michael. Hij zal nu helaas zijn debuut even moeten uitstellen. Het is nu veel belangrijker om bij zijn familie te zijn. We wensen Michael en zijn naasten heel veel sterkte toe!

Tomas Mannaert: “Te weinig zweet op de golfbaan”

Tomas Mannaert was ondertussen al ter plaatse in Marbella. Hij was een dag eerder vertrokken. Voor de voorzitter van 3MD, de triatlonclub uit Dendermonde, wordt het zondag zijn comeback op de langere afstand. Zondag deed de zaakvoerder van Strakwerk nog een geslaagde test op de kwarttriatlon in de Ros Beiaard triatlon in eigen Dendermonde. “Ik ben in 2017 beginnen sukkelen met mijn knie en achillespees en dan kwam de triatlonsport op een laag pitje te staan. Ik heb een tijdje golf gespeeld. Dat was plezant, maar daar kon ik mijn adrenaline niet in kwijt. Ik liet te weinig zweet achter op de golf court, zeg maar.”

“Maar triatlon is en blijft toch mijn passie. Toen Michael Verschueren me belde terwijl ik in in de Ironman Arizona mee was om onder andere Wim Van De Wielle te steunen, ben ik heel snel mee in het verhaal gestapt. Michael belde mij om wat informatie en tips te vragen, want hij was van plan om de 70.3 Ironman van Marbella te doen. Aan het einde van dat gesprek heb ik tegen hem gezegd: Dat is goed, ik doe mee,” lacht Tomas.

En dus staat hij zondag, helaas zonder Michael Verschueren, aan de start in Marbella, met iets minder ambitie dan in zijn topdagen. “Het zwemmen gaat me nog goed af en ook in het fietsen sta ik nog mijn mannetje. In Dendermonde ging het goed zondag. Daar was ik derde uit het water bij de masters en kwam ik als derde van de fiets, maar het lopen is niet meer zoals vroeger. Bovendien doe ik nu mee vooral voor het plezier. Het belangrijkste is om de finish te halen,” aldus Tomas. We wensen hem veel succes toe zondag, samen met de 80 andere Belgen die in Marbella van start gaan. Het is overigens een druk internationaal weekend, met ook heel veel Belgen in de Ironman Lanzarote en in de 70.3 en de volledige Ironman van Aix-en-Provence.

Banner van Strakwerk op 3athlon.be