Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbele Belgische age group winst in Ironman Lanzarote
Noury Vanmanshoven op de triatlonfiets in 2020 (archieffoto: Ann Denayer)
Nieuws

Dubbele Belgische age group winst in Ironman Lanzarote

De Ironman van Lanzarote is één van de zwaarste volledige triatlons ter wereld en misschien net daarom zo populair onder de Belgische triatleten, met zaterdag alweer bijna 50 Belgen aan de start op het vulkanische eiland. Naast de fantastische overwinning van Kenneth Vandendriessche bij de pro’s, zorgden nog twee Belgische triatleten voor een gouden medaille in hun age group.

Voor Marielle Lacroix was het vooral zaak om de wedstrijd uit te doen. Het lastige parcours in Lanzarote schrikt blijkbaar heel wat jongedames af, want Lacroix was de enige deelneemster in de F25 leeftijdscategorie, de vrouwen van 25 tot en met 29 jaar. Met een eindtijd van 11u31’19 kwam ze over de streep, goed voor de overwinning in die F25 categorie en normaal een rechtstreeks ticket voor het WK Ironman in Kona in oktober. Ze zette overigens de 7de tijd overall neer bij de age group vrouwen, al haalden op het moment van schrijven nog altijd maar 17 vrouwen de finish. Evelyn De Grendele werd vijfde bij de F45 na 13u32.

Ook bij de mannen stond er niet de grote massa aan de start. Op dit moment zijn er nog altijd maar 311 finishers binnen. Het is ooit wel anders geweest op Lanzarote. Beste Belg was Noury Vanmanshoven die de 18de plaats overall pakte in 10u22’35. Dat leverde hem de overwinning in de M25 categorie op met 5 minuten voorsprong op de Franse triatleet Martin Thomas. Bij de M50 leek Johan Pauwels een tijd op weg naar het podium, maar de ervaren triatleet, die al meer dan 10 keer aan de start stond in Lanzarote, zakte in de marathon nog terug naar de 9de plaats. Rudi Van Aelst pakte ook nog een 8ste plaats in de M55 categorie.