Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vreugde en verdriet bij Belgen op EK: 5 finaleplaatsen, maar ook 1 valpartij
Hasse Fleerackers een week voor het EK in actie in Caorle (foto: Cecilia Frascaroli RR)
Nieuws

Vreugde en verdriet bij Belgen op EK: 5 finaleplaatsen, maar ook 1 valpartij

Het Europees kampioenschap supersprint-triatlon in het Poolse Olsztyn is vrijdag van start gegaan met de halve finales. België stuurde slechts een kleine delegatie naar Polen, met Erwin Vanderplancke als enige elite, niemand bij de beloften en gelukkig nog wel vijf triatleten bij de juniores. Ze deden het allemaal uitstekend, al gooide de valpartij van Balte Thijs wel roet in het eten van een verder perfect Belgisch rapport. Uitgezonderd Balte plaatsten alle Belgen zich voor de finales dit weekend.

De meisjes juniores waren de dag prima gestart. In de tweede halve finale zat Nele Dequae goed mee voorin. Ze pakte vlot een zesde plaats en dat was ruim voldoende voor kwalificatie voor de finale. Hasse Fleerackers maakte het een beetje spannender, maar ze had genoeg voorsprong op de nummer 10 om zich bij de eerste negen meisjes te plaatsen en ook directe kwalificatie voor de finale af te dwingen.

Valpartij nekt Balte Thijs

Bij de jongens leek Balte Thijs op weg om ook een finaleticket te verzilveren in de eerste halve finale. Achter de kopgroep van 7 triatleten lag hij in een comfortabele achtste positie, maar in een bocht waar uiteindelijk een tiental atleten onderuit zou gaan, sloeg het noodlot toe. Balte schoof weg, kwam ten val en kon niet meer verder fietsen. In de tweede halve finale zat Raf De Dobbelaere mee in de kopgroep. Hij liep gemakkelijk uit naar de zesde plaats, met een finaleticket op zak. Ook Wout Ghielens mocht rechtstreeks naar de finale na een mooie 4de plaats in de laatste halve finale.

Erwin Vanderplancke liet bij de elites zijn goeie vorm zien. In de supersprint-triatlon zat hij goed mee voorin tijdens de derde en laatste halve finale. In het lopen moest hij alleen de Duitse triatleet Valentin Wernz voor zich dulden. Erwin liep naar een knappe tweede plaats en lijkt meer dan klaar te zijn voor de finale. De finales van het EK supersprint-triatlon vinden zaterdag plaats. De meisjes junioren, met Hasse Fleerackers en Nele Dequae, starten om 13u45. De start van de jongens junioren, met Raf De Dobbelaere en Wout Ghielens, is om 14u15. Erwin Vanderplancke komt in de finale bij de elites pas om 19u25 in actie.

Uitslagen halve finales EK supersprint-triatlon Olsztyn 2022