Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche boekt dubbele overwinning in een week tijd.
Foto James Mitchell - Ironman
Nieuws

Kenneth Vandendriessche boekt dubbele overwinning in een week tijd.

Een week geleden boekte Kenneth Vandendriessche in Lanzarote de grootste zege uit zijn carrière. Wij hadden diezelfde dag nog een gesprek met de Ironman winnaar maar kregen daar nog groot nieuws te horen waardoor dit interview even in de wachtkamer moest blijven. Gisteren kondigden Kenneth en Rachel aan dat ze in november een dochter verwachten, een gouden week dus voor hen.

Ongeloof overheerste

Vlak na de wedstrijd werd onze man opgebeld door Kenneth die duidelijk nog steeds niet kon geloven dat hij net een Ironman zege aan zijn palmares had toegevoegd.

“Ik dacht na het fietsen dat de eerste twee mannen en daarbij dus ook de Kona slots gaan vliegen waren. Ik zat in een goede fietsgroep en kon zo opschuiven naar de topposities maar die eerste twee mannen begonnen nog steeds met een mooie bonus aan de afsluitende marathon dat ik al snel besefte dat ik de benen van vorig jaar nodig had (toen liep Kenneth ook de snelste marathon in Lanzarote) om nog een van hen te kunnen pakken.”

“Maar voor ik het wist liep ik plots op de tweede positie en op een goeie 10km van de finish kreeg ik ook leider Petersen in het vizier. Dat gaf me natuurlijk vleugels. Toen ik de eindstreep zag liggen overheerste toen al het ongeloof. Ik gaf tot die streep het volle pont en kon na de finish werkelijk geen 20meter meer wandelen. Gelukkig was dat ook niet meer nodig. Het is gewoon de ultieme droom die werkelijkheid werd en dat in mijn twee Ironman ooit. “

Eerst genieten, dan planning richting Hawaii

“Naast mijn zege heb ik nu ook dat fel begeerde Hawaii slot binnen. Als ik mijn naam zie pronken op de voorlopige PRO lijst die al zeker is van zijn deelname aan Hawaii dan is dat echt wel genieten om mijn naam tussen al die kleppers te zien staan. Daar aanwezig zijn met een Ironman zege op mijn palmares maakt het ook nog des te mooier.”

“Maar denken aan Hawaii ga ik een weekje uitstellen. Nu ga ik een week genieten van dit moment samen mijn vrouw.”

En plots kwam Rachel ook naast Kenneth zitten voor het scherm want er moest nog een belangrijke aankondiging gemaakt worden…

“Lanzarote winnen is fantastisch en die extra stimulans kwam er zeker dankzij Rachel. Helaas zal zijn er in november wel niet kunnen bijzijn tijdens mijn debuut in Kona. In november worden we beide trotse ouders. Dit weekend zal dus voor altijd bijblijven, het kon gewoon niet beter.”

Gisteren maakten beide ouders het nieuws wereldkundig dat ze in november ouders worden van een dochter.