Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 9de in World Cup Triathlon van Arzachena, Jonathan Brownlee wint opnieuw
Claire Michel op het loopparcours in Arzachena, in de achtergrond zien we ook Jolien Vermeylen (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Nieuws

Claire Michel 9de in World Cup Triathlon van Arzachena, Jonathan Brownlee wint opnieuw

De World Cup Triathlon van Arzachena leek sterk op een WTCS-triatlon, want heel wat toptriatleten kwamen aan de start van deze sprinttriatlon op het op één na hoogste niveau. De triatlon in Sardinië betekende namelijk de start van de nieuwe kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Parijs. Belgian Hammer Claire Michel deed het uitstekend met een knappe negende plaats, maar alle aandacht ging in Arzachena naar Jonathan Brownlee die net zoals vorig jaar de overwinning pakte.

Diskwalificatie voor Dries Matthys

Jonnie Brownlee start de kwalificatieperiode voor Parijs 2024 met een klinkende overwinning in Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)
Jonnie Brownlee start de kwalificatieperiode voor Parijs 2024 met een klinkende overwinning in Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)

Op het lastige Sardeense parcours met drie pittige beklimmingen, ging Jonnie Brownlee in de aanval met de Hongaar Mark Devay, de Fransman Tom Richard en de Kiwi Dylan McCullough. In het lopen was al snel duidelijk dat Brownlee de sterkste was. Hij moest er deze keer niet voor sprinten en won afgetekend in 54’08. De Braziliaan Manoel Messias kwam nog over Devay en Richard naar de tweede plaats. Arnaud Mengal was de beste Belg op de 15de plaats. Dries Matthys stootte op een diskwalificatie omdat hij het zwemparcours zou afgesneden hebben.

Uitslag World Cup triatlon Arzachena 2022 mannen

Twee Belgische vrouwen in top-20

Claire Michel finisht 9de in de World Cup Triathlon in Arzachena (foto: World Triathlon/Janos M. Schmidt)

Claire Michel moest in de achtervolging bij de vrouwen, maar na twee van de drie klimmetjes slaagde ze erin om met haar groep voorin aan te sluiten en zo kregen we een kopgroep van 23 triatletes met daarbij ook Jolien Vermeylen. In de 5 km lopen werd duidelijk dat het lastige parcours bij heel wat vrouwen in de loopbenen ging zitten. De Francaise Dodet won uiteindelijk in 1u00’31 met vier seconden voorsprong op Julie Derron en Luisa Baptista. Claire Michel kwam als 9de over de streep in 1u01’13. Jolien Vermeylen liep nog naar de 18de plaats en Hanne De Vet werd 28ste. Severine Bouchez stapte uit in het lopen.

Uitslag World Cup triatlon Arzachena 2022 vrouwen