Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Van de Walle 12de in 70.3 Ironman Kraichgau, olympische triatleet pakt overwinning
De Duitse triatleet Justus Nieschlag wint de 70.3 Ironman Kraichgau (foto; 3athlon.nl)
Nieuws

Vincent Van de Walle 12de in 70.3 Ironman Kraichgau, olympische triatleet pakt overwinning

De Duitse olympische triatleet Justus Nieschlag is zondag in de 70.3 Ironman van Kraichgau in de voetsporen getreden van onder andere Kristian Blummenfelt en Marten Van Riel. Bij zijn eerste deelname op de lange afstand pakte de Duitser, die 40ste eindigde in de Olympische Spelen in Tokio, meteen ook de overwinning. Nieschlag ging van start tot finish aan de leiding en waar iedereen dacht dat Frederic Funk het gat op de fiets zou dichten, bleef Nieschlag uit de greep van zijn landgenoten Funk en Zepuntke.

Het was geen verrassing dat Justus Nieschlag als eerste uit het water zou komen. Maar ook op de fiets bleef de Duitser de leidersplaats stevig in handen houden met halfweg een tweetal minuten voorsprong op 4 achtervolgers: de Duitsers Zepuntke, Eggeling en Funk en de Zwitser Koutny. De achtervolgers kwam in het laatste deel van de 90 km fietsen nog terug tot op anderhalve minuut, maar ook in de afsluitende halve marathon kende Nieschlag geen verval. De Duitser won zijn eerste 70.3 Ironman in een snelle 3u48’21. Frederic Funk werd op 2’32 tweede en Ruben Zepuntke pakte de derde plaats op 4’09. Onze landgenoot Vincent Van de Walle liep naar de 12de plaats in 4u00’36 op 12’15 van Nieschlag.

Laura Philipp neemt revanche

Ze miste het wereldkampioenschap Ironman in St-George door een Covid-19 besmetting, maar in Kraichgau nam Laura Philipp stevig revanche met een duidelijke overwinning tegen Daniela Bleymehl. De twee Duitse triatletes maakten er in het begin van het lopen nog een mooie strijd van, maar in het tweede deel van de halve marathon maakte Philipp echt het verschil. Ze won in 4u19’04 met 3’30 voorsprong op Bleymehl. De Franse Julie Iemmolo werd derde op meer dan 12 minuten. De Nederlandse Diede Diederiks, vorige week nog tweede in de iLumen 111 triatlon van Bilzen, werd knap vierde in 4u32’34.

Francois Reding wint M35 age group

De Belgische triatleet Francois Reding vond ik Kraichgau een parcours dat op zijn lijf geschreven was. Met een tijd van 4u11’14 kwam hij als vierde age grouper over de finish. Dat leverde hem de overwinning op in de M35 leeftijdscategorie. Bruno Slegers pakte zilver in de M18 categorie in 4u24’11. En David De Grooff zorgde voor een derde Belgische medaille in Kraichgau. Hij pakte brons in de M30 categorie in een tijd van 4u17’25. Gijs Van Ranst werd vijfde bij de M40 in 4u33’24, terwijl Tom D’Hoossche 6de werd bij de M45.