Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Finales Europees kampioenschap supersprint-triatlon draaien uit op secondenspel
Nele Dequae in de kopgroep bij de meisjes junioren in Olsztyn (foto: Polski Triathlon RR)
Nieuws

Finales Europees kampioenschap supersprint-triatlon draaien uit op secondenspel

Nadat vrijdag de Belgische triatleten zich bijna allemaal konden plaatsen voor de finales op het EK supersprint-triatlon, was het zaterdag elke keer in volle spanning afwachten hoe de Belgen het zouden doen. In zowat elke categorie werden de finales een echt secondenspel, ook door de superkorte afstanden met 300 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2 km lopen. Bovendien wilden de weergoden op zaterdag niet mee en kregen de triatleten de hele dag de ene regenbui na de andere te verduren.

Het beste resultaat kwam bij de jongens junioren van Raf De Dobbelaere. De SMO-Scott atleet trok de goeie lijn van de vorige weken door en pakte een tiende plaats in de finale op minder dan een halve minuut van de Franse winnaar Leo Fernandez, die 5’51 liep op de 2 km, en een twintigtal seconden van het podium. Wout Ghielens werd 16de op 27 seconden van zijn landgenoot.

Bij de meisjes junioren finishten de twee Belgische meisjes ook netjes in de top-15. Nele Dequae liep naar een 12de plaats 1’18 van de Zweedse winnares Tilda Mansson. Hasse Fleerackers finishte 14 seconden later op de 14de plaats. Zondag in de Mixed Team Relay pakten Raf, Hasse, Wout en Nele de tiende plaats. De Europese titel ging naar Duitsland, voor Frankrijk en Groot-Brittanië.

Erwin Vanderplancke was onze enige vertegenwoordiger bij de elite mannen. Hij ging goed mee in de kopgroep, maar kon er in het explosieve loopnummer niet meer uithalen dan een 13de plaats, al was dat op slechts 24 seconden van de Duitse winnaar Valentin Wernz. De Duitser haalde het in een secondenspel van de Brit Barclay Izzard en de Franse triatleet Anthony Pujades.

Uitslagen EK supersprint Olsztyn 2022 Elite Mannen

Uitslagen EK supersprint Olsztyn 2022 Junioren Meisjes

Uitslagen EK supersprint Olsztyn 2022 Junioren Jongens