Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geblesseerde Alistair Brownlee moet afhaken voor Sub 7-project, Britse triatleet valt last minute in
Alistair Brownlee is door een stressfractuur out voor het Pho3nix Sub7 project (foto: Pho3nix RR)
Nieuws

Geblesseerde Alistair Brownlee moet afhaken voor Sub 7-project, Britse triatleet valt last minute in

Een week voordat Kristian Blummenfelt en Alistair Brownlee een poging zouden doen om in het Pho3nix Sub7-project een volledige triatlon in minder dan 7 uur af te leggen, moet Brownlee helaas afhaken. Alistair Brownlee kampt met een stressfractuur in de heup en moet noodgedwongen rust nemen. Het is de tweede keer dit seizoen dat hij een grote afspraak mist, want eerder moest hij ook al in laatste instantie afzeggen voor het WK Ironman in St-George. Voor Pho3nix geldt wel dat ’the show must go on’ en dus wordt een andere Britse triatleet opgetrommeld om weerwerk te bieden aan Kristian Blummenfelt.

https://www.instagram.com/p/CeMCggkowbH/

“Ik ben er echt kapot van,” vertelt Alistair Brownlee. “Ik was al gefrustreerd dat ik St. George moest missen en nu ook dit nog. Ik baal zo erg. Ik ging helemaal op in de voorbereiding en genoot ervan om samen te werken met het team. Dit doel motiveerde me, net zoals de Spelen dat ooit deden,” aldus Brownlee.

Joe Skipper, die normaal tot het pacer-team van Brownlee zou behoren, springt zondag in, en zal op zijn beurt Alistair Brownlee als pacer krijgen. Brownlee zal nog wel aanwezig zijn tijdens de race dit weekend. Tijdens het zwemonderdeel zal hij Skipper pacen en daarna sluit hij aan als commentator bij de livestream. Blummenfelt liet weten dat hij Skipper zeker niet als makkelijkere concurrent ziet; sterker nog, het kan wel eens moeilijker worden. “Hij heeft een beter Long Distance palmares en staat hoger in de PTO World Ranking dan Alistair. Ik kijk uit naar de uitdaging,” aldus Big Blu.