Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het verschil maken in 180 km fietsen: alle richttijden per onderdeel en per triatleet voor Sub7/Sub8 project
De goal splits van Blummenfelt en Skipper voor het Pho3nix Sub7 project (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Het verschil maken in 180 km fietsen: alle richttijden per onderdeel en per triatleet voor Sub7/Sub8 project

Zondag 5 juni om 7u. onze tijd willen 4 triatleten geschiedenis schrijven. Kristian Blummenfelt en Joe Skipper willen onder de magische grens van 7 uur duiken, Nicola Spirig en Kat Matthews willen als eerste vrouwen ooit de volledige triatlon onder de 8 uur afwerken. De vier hoofdrolspelers, die elk door 10 pacers worden begeleid, verdeeld over zwemmen, fietsen en lopen, hebben woensdag hun richttijden per onderdeel aangekondigd. Kat Matthews is daarbij wel heel optimistisch, want zij wil ineens 7u30 neerzetten. Kristian Blummenfelt rekent op een snelle marathon maar bij alle 4 de triatleten is het duidelijk dat ze vooral in de 180 km fietsen het verschil willen maken.

Kristian Blummenfelt gaat voor marathon van 2u25

Wordt het zondag een secondenspel voor Kristian Blummenfelt in de strijd om onder de 7 uur te duiken? De olympische triatlonkampioen mikt op exact 7 uur en wil een marathon van 2u25 lopen. Maar dan zal hij ook nog altijd 3u45 moeten doen over de 180 km fietsen. Zijn snelste marathon is die van de Ironman Cozumel in 2021. Toen liep hij 2u35. Daar moet zondag dus tien minuten vanaf.

Joe Skipper mikt op 54 km/uur op de fiets

De Britse triatleet Joe Skipper staat er om bekend om een sterke fietser te zijn. Hij zou normaal één van de pacers zijn van Alistair Brownlee, maar door een blessure moest de tweevoudige olympische kampioen afhaken. Joe Skipper neemt last minute zijn plaats in en mikt vooral op een sterke fietsproef. Hij rekent er op dat hij na 3u20 van de fiets mag kruipen. Dat is goed voor een gemiddelde van maar liefst 54 km/uur. Zelfs met een aantal sterke pacers wordt dat een moeilijk opgave. Samen met een marathon van 2u37 mikt Skipper op een onvoorstelbare 6u46 als eindtijd.

Kan Nicola Spirig 7u45 halen in haar tweede volledige triatlon?

Nicola Spirig heeft een mooi gevuld palmares, maar daar staat tot op heden nog altijd maar 1 Ironman op en dat is al van 2014 geleden. Toen won ze de Ironman Cozumel, al zat ze toen wel meer dan 5 uur op de fiets. Nu wil de Zwitserse het doen in 4u19. De marathon van 2u45 moet ze zeker aankunnen. Ze liep op het Europees kampioenschap marathon in Zwitserland ooit al 2u37.

Kat Matthews wel heel ambitieus: 7u30

De Britse triatlete Kat Matthews steekt haar ambities niet onder stoelen of banken. Ze wil niet alleen onder de 8 uur duiken, ze wil die magische grens ook ineens verpulveren. We verwachten vooral op de fiets een sterke Kat Matthews. In het WK Ironman in St-George fietste ze een sterke 4u44. Daar wil ze zondag nog drie kwartier vanaf doen. Een marathon van 2u40 zou haar dan in de buurt van 7u30 moeten brengen.