Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Heidi Wouters pakt tweede plaats, twee Belgische mannen in top-vijf in lastige halve triatlon in Belfort
Heidi Wouters loopt naar de tweede plaats in de Triathlon de Belfort (foto Triathlon de Belfort RR)
Nieuws

Heidi Wouters pakt tweede plaats, twee Belgische mannen in top-vijf in lastige halve triatlon in Belfort

De Belgische triatlete Heidi Wouters pakte zaterdag een knappe tweede plaats en de Belgische triatleten Tom Vaelen en Hans Van den Buverie slaagden er in om in de top-5 te finishen van de Triathlon de Belfort, een lastige halve triatlon in de Franse Elzas en de Vogezen met de beklimming van de Ballon d’Alsace als absoluut hoogtepunt. De overwinning ging bij de mannen naar de Franse triatleet Victor Henry. Bij de vrouwen won de Zwitserse Alanis Siffert.

Hans Van den Buverie beste master

Hans Van den Buverie pakt met een sterke fietsproef de winst bij de masters in Belfort (foto: Carine Jansseunens RR)
Hans Van den Buverie pakt met een sterke fietsproef de winst bij de masters in Belfort (foto: Carine Jansseunens RR)

De Triathlon de Belfort was een kolfje naar de hand van hardrijder Hans Van den Buverie. Door de rolling start in het zwemmen duurde het even voor hij vooran opdook, maar eens op de fiets ging het hem goed af. “Na een aangenaam zwemnummer dankzij de rolling start, mochten we de fiets op voor goed 85 km doorheen de Vogezen, met ondermeer Ballon d’Alsace die bedwongen moest worden. Met een 3de fietstijd startte ik als 5de voor de afsluitende 19 km lopen. Ik kon nog een goed tempo ontwikkelen en een 4de looptijd zorgde uiteindelijk voor een mooie 5de plaats en eerste bij de masters. Heel mooie wedstrijd, prachtig weer en uitdagend parcours. Dik tevreden en op naar Challenge Geraardsbergen,” aldus Hans.

Vlak voor hem finishte het Waalse talent Tom Vaelen. De triatleet uit Luik werd vierde 4u13’02 op net geen 7 minuten van de Franse winnaar Victor Henri, die het haalde van zijn landgenoten Pierre Stieremans en Baptiste Domanico. Hans Van den Buverie was de beste master op de vijfde plaats op 1’18 van Vaelen. Met Romain Rezsohazy (7de), Geoffrey Marion (9de) en Yves Simonet (10de) finishten nog drie Belgen in de top-10.

Heidi Wouters met beste fietstijd

Heidi Wouters amuseert zich op de fiets tijdens de Triathlon de Belfort (foto: Heidi Wouters RR)
Heidi Wouters amuseert zich op de fiets tijdens de Triathlon de Belfort (foto: Heidi Wouters RR)

Bij de vrouwen stond er geen maat op de Zwitserse triatlete Alanis Siffert. ZIj ging van start tot finish aan de leiding en pakte in 4u44’06 de overwinning. Heidi Wouters zette de beste fietstijd neer bij de vrouwen en legde daarmee de basis van een knappe tweede plaats in 4u57’24, op 13 minuten van de Zwitserse. “Het was een prachtige race bij het lac de Malsaucy in de Vogezen. Na de zware klap bij het fietsongeluk van vorige week zondag waar mijn helm de grootste schok heeft opgevangen en ikzelf er als bij wonder vanaf kwam met een lichte hersenschudding en een paar lichte kneuzingen, kon ik toch nog aan de start verschijnen en het beste van mezelf geven.”

“Ik werd tweede en won bij de masters. Deze tweede plaats draag ik graag op aan Nathalie en haar lotgenoten. We startten eerder dit jaar een fundraising project ten voordelen van ‘BIG against breast cancer‘ in het kader van mijn deelname aan WK Ironman Hawai op 6oktober. Meer info en doneren kan via deze website,” aldus Heidi. De Waalse Eloise Piron werd negende in de Triathlon de Belfort.

Uitslag Triathlon de Belfort 2022