Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Project Sub7 en Sub8: Hoe, wat, waar en wanneer te kijken?
Blummenfelt, Skipper, Matthews en Spirig, de 4 triatleten die de grens van 7 en 8 uur willen breken (foto: Pho3nix RR)
Nieuws

Project Sub7 en Sub8: Hoe, wat, waar en wanneer te kijken?

Het was nog even onduidelijk wanneer de wedstrijd precies van start zou gaan, maar ondertussen weten we dat vier van de beste triatleten ter wereld zondag 5 juni het onmogelijke mogelijk proberen te maken door een Long Distance te finishen in minder dan zeven uur bij de mannen en acht uur bij de vrouwen. Woensdag werd al bekendgemaakt op welke finish- en tussentijden Kristian Blummenfelt, Joe Skipper, Nicola Spirig en Kat Matthews inzetten en werd ook duidelijk wanneer het starschot voor hen zal klinken. Hieronder lees je waar en wanneer je de races kunt kijken en wat de regels precies zijn.

Livestream: waar en wanneer te zien?

Lange tijd hield de organisatie zich nog vast aan een uitloop naar maandag, maar ondertussen is bevestigd dat het Sub7 en Sub8 project op zondag plaatsvindt. Vanaf 06:30 uur ‘s ochtends zullen de mannen- en vrouwenrace live te volgen zijn via Youtube en via de Facebookpagina van Pho3nix. De vrouwen zullen om 7 uur starten, een uur eerder starten dan de mannen, zodat de wedstrijden ongeveer gelijktijdig klaar zijn.

Het commentaar van de livestream wordt verzorgd door een team van verschillende mensen, waaronder voormalig Ironman Wereldkampioen Chris McCormack, maar ook de geblesseerde Lucy Charles en Alistair Brownlee spelen een rol.

Wedstrijdlocatie

De race vindt plaats op de Dekra Lausitzring in Duitsland, een bekend auto racecircuit nabij Klettwitz in het noordoosten van Duitsland. Atleten zwemmen van punt naar punt in Lake Senftenberg. Vanaf het water fietsen atleten richting het 5,85 kilometer lange racecircuit, waarop de rest van het fietsonderdeel én de marathon plaatsvinden.

Regels

Anders dan bij Middle- en Long Distance races gebruikelijk is, zal er zondag volop gestayerd mogen worden. Iedere atleet heeft een team van tien pacers dat verdeeld over de race ingezet mag worden. Blummenfelt, Skipper, Spirig en Matthews kiezen er allemaal voor om acht van die pacers in te zetten tijdens het fietsonderdeel. Een pacer hoeft overigens niet de gehele 180 kilometer mee te fietsen, maar mag ook gewisseld worden. Er zijn geen beperkingen wat betreft de materialen die atleten voor het fietsen mogen gebruiken, zolang er uiteraard maar geen motor in de fiets zit. Op de website sub7sub8.com vind je alle regels en overige informatie.