Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
SMO-Scott draagt Boerekreektriatlon op aan in Thailand verongelukte ex-triatleet
Sander Blondeel als jeugdtriatleet van SMO-Scott (foto: SMO-Scott RR)
Nieuws

SMO-Scott draagt Boerekreektriatlon op aan in Thailand verongelukte ex-triatleet

Het nieuws kwam vrijdag hard binnen dat de 20-jarige Sander Blondeel in Thailand bij een motorongeval om het leven is gekomen, en dat in hetzelfde weekend als de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins, een wedstrijd waarin hij zelf ooit deelnam en waarbij zijn familie altijd erg betrokken is geweest. Sander was de zoon van SMO-Scott triatleet Reggie Blondeel en Chantal Vergauwe. De twee waren altijd erg betrokken in de jeugdwerking van het triatlonteam uit het Meetjesland en het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat hun drie kinderen ook zouden proeven van de triatlonsport. Sander Blondeel stond een paar jaar geleden zelf aan de start bij de jeugd in de Boerekreektriatlon, die zondag opgedragen zal worden aan de veel te vroeg overleden Sander.

Verslagenheid bij SMO-Scott

Sander Blondeel in 2015 aals deelnemer in de zwemloop in Maldegem (foto: Chantal Vergauwe RR)
Sander Blondeel in 2015 aals deelnemer in de zwemloop in Maldegem (foto: Chantal Vergauwe RR)

Sander Blondeel kwam in Thailand woensdag op vakantie om het leven door een motorongeluk. Donderdagavond werden zijn ouders pas ingelicht en raakte het nieuws ook in de media bekend. Lees hier het artikel uit Het Nieuwsblad. Zijn overlijden werpt een grote schaduw over het triatlonfeest dat de Boerekreektriatlon zondag moet worden, niet in het minst bij Reggie Blondeel en Chantal Vergauwe zelf. Zij waren altijd erg betrokken bij de Boerekreektriatlon en bij de jeugdwerking van SMO-Scott in het algemeen. Het organisatieteam van SMO-Scott draagt de Boerekreektriatlon alvast op aan Sander Blondeel.

“We zullen voor de sprinttriatlon en de verschillende starts van de T3-Series telkens een minuut stilte hanteren ter nagedachtenis van Sander Blondeel. Sander was 5 jaar lid bij SMO. We werden hier heel stil toen we het nieuws vernamen. De jeugdtrainers die de voorbije jaren samen met Sander werkten, waren ook zeer aangeslagen door het plotse verlies van deze enthousiaste en lieve jonge gast,” aldus SMO-Scott.

We wensen Reggie en Chantal, het hele gezin, alle familie en vrienden en clubgenoten en sympathisanten van SMO-Scott heel veel sterkte toe bij dit ondraaglijke verlies.