Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Herning slachtoffer van te weinig seingevers, triatlon week voor start geannuleerd
Geen Challenge Herning triatlon in 2022 (foto: Challenge Family RR)
Nieuws

Challenge Herning slachtoffer van te weinig seingevers, triatlon week voor start geannuleerd

Er is heel wat consternatie bij de triatleten die ingeschreven zijn voor de Challenge Herning, de halve triatlon die volgende week in Denemarken zou gehouden worden, en die nu een week voor het evenement te horen krijgen dat de race geannuleerd wordt. De organisatie heeft een gebrek aan seingevers, waardoor ze geen verkeersvrij parcours kunnen garanderen. “We zijn niet bereid om compromissen te maken over de veiligheid van onze atleten,” aldus de organisatie. Het probleem doet zich overigens ook bij steeds meer triatlonwedstrijden in ons land voor.

Sinds de corona-pandemie is het nog moeilijker dan vroeger om seingevers te vinden. Bij een aantal organisaties leidde dat eerder dit seizoen al tot onder andere het inkorten van het fietsparcours. Bij Challenge Herning besloten ze om de halve triatlon te annuleren. Dat dit pas gebeurde een week voor het evenement zet evenwel veel kwaad bloed bij triatleten die hun deelname en verblijf al geboekt hadden.

https://www.instagram.com/p/CeYsvWjN9yt/

“Het spijt ons enorm dat we de 11 juni 2022 editie van de Challenge Herning moeten annuleren,” luidt het in een bericht dat de organisatie stuurde aan deelnemende triatleten. “Het is onmogelijk om ons event op hetzelfde hoge niveau te houden. We kunnen de veiligheid van de triatleten niet garanderen, omdat het parcours niet verkeersvrij kan gehouden worden door een gebrek aan gekwalificeerde seingevers.”

“We hebben nog overleg gepleegd met de gemeente Herning en met de Deense triatlonbond, maar helaas zonder succes. We zijn niet bereid om compromissen te maken over de veiligheid van onze atleten. Daarom hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om onze triatlon te annuleren. Alle ingeschreven deelnemers worden per mail op de hoogte gebracht van de volgende stappen,” aldus de organisatie van Challenge Herning.