Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbele Nederlandse winst in T3 Triatlons in Sint-Laureins
Luna De Bruin wint de T3 Series in de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Dubbele Nederlandse winst in T3 Triatlons in Sint-Laureins

De Nederlandse triatleten Luna De Bruin en Menno Koolhaas hebben de T3 triatlons in Sint-Laureins op hun naam geschreven, maar ze kregen beiden wel veel weerwerk van de Belgen, met Charlotte Deldaele die een mooie strijd met Luna aanging en Menno die pas laat kon afrekenen met een sterke Dries Matthys. De T3 wedstrijden waren het hoogtepunt van de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins, die dit jaar in het teken stond van de deze week omgekomen Sander Blondeel, 5 jaar lang lid bij triatlonclub SMO-Scott.

Luna De Bruin klopt jarige Charlotte Deldaele

De jarige Charlotte Deldaele wordt 2de in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)
De jarige Charlotte Deldaele wordt 2de in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen waren de verschillen na de 750 meyer zwemmen beperkt en zo kregen we een grote kopgroep van 14 triatletes na de 20 km fietsen. In het lopen zonderden Charlotte Deldaele en Luna De Bruin zich meteen af. De zondag jarige Charlotte Deldaele bleef lang aanklampen, maar tegen het eindschot van De Bruin had ze geen antwoord. Het Nederlandse talentje liep op haar Scott Carbon RC schoenen naar een mooie overwinning in 1u06’24. De jarige Charlotte Deldaele werd tweede op 33 seconden. Nog 25 seconden later pakte Lotte Vandekerckhove de derde plaats voor Eva Cornelisse en Hannelore Willen. In de ploegenrangschikking pakte 3MD Dendermonde de dagzege voor het Kempisch Triatlon Team en TDL Leuven.

Uitslag T3 Series vrouwen Sint-Laureins 2022

SMO-Scott houdt ploegenzege thuis

Het ploegenpodium met SMO-Scott als winnaars in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)
Het ploegenpodium met SMO-Scott als winnaars in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)

De 750 meter zwemmen zorgde in Sint-Laureins voor de beslissing bij de mannen. In een kopgroepje van zes vonden we twee thuisatleten van SMO-Scott, Joris Basslé en Menno Koolhaas, twee atleten van KTT, Marco Van der Stel en Dries Matthys, en twee mannen van TDL Leuven, Tuur Lemmens en Simon Folens. De zes koplopers bleven samen en pakten meer dan een minuut voorsprong op een achtervolgende groep van 23 triatleten.

Menno Koolhaas heeft hele kluif aan Dries Matthys

Menno Koolhaas als winnaar tussen Dries Matthys (l) en Tuur Lemmens (r) in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)
Menno Koolhaas als winnaar tussen Dries Matthys (l) en Tuur Lemmens (r) in Sint-Laureins (foto: 3athlon.be)

In het lopen kregen we een spannende tweedstrijd tussen Menno Koolhaas en Dries Matthys. Menno Koolhaas, die onlangs nog de 111 triatlon van Bilzen op zijn naam schreef, pakte uiteindelijk de overwinning in 57’39 met 8 seconden voorsprong op Dries Matthys. Een alweer sterke Tuur Lemmens, die vorige week nog goed voor de dag kwam in de Bundesliga-triatlon in Kraichgau, pakte de derde plaats in 58’12 voor Joris Basslé en Marco Van der Stel. Giani Van den Broucke was nog de snelste van de achtervolgende groep en werd zesde. Met Simon De Cuyper op 9 en Jarne Ameye op 10 ging de ploegenzege overduidelijk naar thuisploeg SMO-Scott. TDL Leuven werd tweede en SP&O Mechelen pakte de derde podiumplaats.

Uitslag T3 Series 1ste Divisie Sint-Laureins 2022

In de tweede divisie zorgde de overwinning van Arnaud Deharre ook voor de ploegenzege van TTB voor TDL Leuven en KTT. Individueel werden Wouter Simons en Lukas Bosmans 2de en 3de.

Uitslag T3 Series 2de Divisie