Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Junior Matteo De Smet bezorgt België eerste medaille op WK multisports in Targu Mures
Matteo De Smet (r) naast de 2 Italianen op het podium van het WK Cross-Duatlon (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Multisports

Junior Matteo De Smet bezorgt België eerste medaille op WK multisports in Targu Mures

Een week lang staat het Roemeense Targu Mures in het teken van de wereldkampioenschappen multisports, met cross-duatlon, cross-triatlon en duatlon op het programma. Maandag mochten de juniores het multisport festival openen met de cross-duatlon en daarin pakte Matteo De Smet, de jongste van de drie broertjes De Smet, de allereerste medaille voor België.

In de eerste 3,6 km lopen, ging Matteo De Smet vlot mee met een groepje met de Italianen Riccardo Giuliano en Manuel Cossu, de Roemeen Andrei Dascal en de Duitser Michael Schoyerer. De vijf achtervolgers telden 20 seconden achterstand op de Slovaak Pavol Brejcak, maar die zou na de 11,6 km mountainbiken geen rol van betekenis meer spelen en vierde worden.

Op de mountainbike was Giuliano een klasse te sterk. De Italiaan snelde naar de wereldtitel in 55’28. In de laatste 1,8 km lopen, kregen we een mooie strijd om het zilver tussen De Smet en Cossu, maar de Italiaan was duidelijk de snelste loper, zeker nadat Matteo nog een 10 seconden penalty moest uitzitten. Manuel Cossu pakte het zilver in 56’20. Het brons ging naar Matteo De Smet in 56’45.

Om 11u30 gaan de elites en de U23 cross-duatleten van start. Hij zat eerst niet bij de selectie, maar werd last minute toch opgeroepen, dus start Sebastien Carabin bij de elites. Bij de U23 wordt het uitkijken naar de twee andere broers De Smet. Vooral Thibaut mag dromen van een medaille, al zal ook jongere broer Nicolas er alles aan doen om eremetaal te pakken.

Uitslag WK Cross-Duatlon Juniores Targu Mures 2022