Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Siebe De Winter pakt zijn allereerste triatlonzege in Meer
Siebe De Winter straalt op het podium van de Meetria triatlon (foto: Meetria/Dirk Van Aelst RR)
Nieuws

Siebe De Winter pakt zijn allereerste triatlonzege in Meer

Sarah Verjans en Siebe De Winter hebben een uitgeregende editie van de Meetria aan de Mosten in Meer op hun naam geschreven. Regen en de Meetria Triathlon, het is een ongewone combinatie, meestal is in de Hoogstraatse deelgemeente de zon altijd van de partij. Gelukkig stonden de hemelsluizen pas open tegen aanvang van de wedstrijd.

Jonas de Wachter loste meteen de verwachting als snelste zwemmer in. Enkel Lars Baeyens kon in de buurt blijven van de jonge atleet van SP&O, maar moest de rol vooraan lossen tijdens het fietsen. Geert Lauryssen vormde met Siebe de Winter en Tim Neel een mooie trein in de achtervolging. Het gat op De Wachter bleef echter 1 minuut bij het binnenduiken in de wisselzone.

Siebe De Winter, zelf actief bij Runners’Lab, nam halverwege het lopen onbedreigd de leidersplaats over. Ook Geert Lauryssen kon na 7,5 km Jonas nog passeren om naar de tweede plaats te stormen. Jonas zag zijn inspanningen beloond worden met het laatste plekje op het podium.

Bij de dames zagen we Sarah Verjans als tweede uit de vijver van De Mosten komen om dan na 5 km fietsen aan de leiding te komen en deze niet meer af te staan. Lore Vanclooster, herstellende na een corona-besmetting, moest enkel tijdens het zwemmen wat tijd prijsgeven, maar kon ondanks haar inspanning het gat op Sarah niet meer toe krijgen. Ze moest op 50” van Sarah tevreden zijn met de tweede plaats. De Nederlandse Marleen van Roessel kwam als eerste de wisselzone na het zwemmen binnen, maar vond niet de juiste fietsbenen. Dankzij de snelste looptijd vervolledigde zij het podium bij de dames.

Uitslag Meetria kwarttriatlon 2022

Joris Aerden en Laura Kooijman winnen sprint

Joris Aerden pakt de winst in de sprinttriatlon in Meer (foto: Meetria/Martine Goetschalckx RR)
Joris Aerden pakt de winst in de sprinttriatlon in Meer (foto: Meetria/Martine Goetschalckx RR)

Eerder op de middag werd de sprinttriatlon afgewerkt waar we bij de mannen een machtige Joris Aerden zagen winnen. Hij moest tijdens het zwemmen weliswaar Pieter Meyvis en Andries Verheyden laten voorgaan, maar kon met deze op de fiets een trio vormen die uit de klauwen kon blijven van een jagend peloton. Aerden nam tijdens de eerste loopmeters onmiddellijk afstand en liep onbedreigd naar de overwinning. Verheyden kon op zijn beurt de jonge Meyvis nog afschudden om zo de podiumplaatsen definitief te verdelen.

Bij de dames kon Renée Van Laarhoven afgescheiden de eerste wisselzone bereiken, maar kreeg onmiddellijk op de fiets het gezelschap van Lotte Bakx , Laura Kooijman, Elke Naets en Johanna Van Den Daele. Kooijman liep in de afsluitende 5 km weg van haar Bredaase ploeggenote Bakx. Naets liep uiteindelijk nog vlot naar het brons.

Uitslag Meetria sprinttriatlon 2022