Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche in Sportweekend “Hawaii winnen is een utopie, maar zeg nooit nooit…”
Kenneth Vandendriessche wordt gefilmd op de fiets (foto: Just Jean)
Nieuws

Kenneth Vandendriessche in Sportweekend “Hawaii winnen is een utopie, maar zeg nooit nooit…”

Triatleet Kenneth Vandendriessche, onlangs winnaar van de prestigieuze Ironman Lanzarote, kreeg het bezoek van Sportweekend. In een uitgebreide reportage heeft de drievoudige Europese kampioen duatlon het over de afgelopen moeilijke jaren, het winnen van Ironman Lanzarote en het aanscherpen van de zwemtrainingen, wil hij ooit goed zijn in het WK Ironman in Kona. “Hawaii winnen zou utopisch zijn, maar zeg nooit nooit…”

Na de winst in de Ironman Lanzarote was het voor Kenneth alsof er 100 kilo van zijn schouders viel. “Ik heb altijd gezegd, als het er dit jaar niet uit komt, dan stop ik ermee,” begint Kenneth het interview. “Ik wou er nog eens alles voor doen dit jaar. En dan was daar die dag, die perfecte dag, alles klopte gewoon. Dat was toch 100 kilo die van je schouders valt. Yes, het is toch gelukt. Yes, ik kan het nog.”

Volgens Sporza is wie goed is op Lanzarote ook goed in Hawaii, maar Kenneth tempert het enthousiasme. “Moest mijn niveau in het zwemmen kunnen opgekrikt worden, en daar gaan we de komende maanden hard aan werken, en als ik in die tweede groep kan terechtkomen. Met mijn marathon en mijn fietsbenen denk ik wel dat ik nog altijd een mooi resultaat kan halen. Maar winnen, dat zou utopisch zijn, maar zeg nooit nooit he,” aldus Kenneth.

Na Hawaii wacht nog een hoogtepunt. In november wordt Kenneth voor het eerst vader, wat hij in een interview met 3athlon.be eerder al aankondigde.

Lees hier het volledige artikel op Sporza en herbekijk het interview met Kenneth Vandendriessche in Sportweekend.