Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische militaire ploeg met sterk blok richting WK in Aguilas en een verrassende comeback van Frederik Van Lierde!
Nieuws

Belgische militaire ploeg met sterk blok richting WK in Aguilas en een verrassende comeback van Frederik Van Lierde!

Deze week wordt er in het Spaanse Aguilas gestreden om de militaire wereldtitels triathlon. Zowel een individuele race bij de mannen en vrouwen alsook een team relay staan de volgende dagen op het programma. Traditiegetrouw trekt België met een stevig blok richting het WK al lijkt dit jaar de selectie steviger dan ooit met als opvallendste naam de terugkeer van Frederik Van Lierde op het wedstrijdblad!

Debuut Vanderplancke

Bij de heren beschikt ons land over een team met pakken ervaring en heel wat adelbrieven. Kersvers topsporter bij Defensie Erwin Vanderplancke is de kopman van de selectie en maakt in Spanje zijn debuut in de nationale kleuren van Defensie. Met Simon Decuyper erbij moet België dan ook in staat zijn om hoog te scoren in zowel het individuele als het landenklassement. Ook de namen van Louis Naeyaert en Kjel de Hertog vinden we terug op de startlijst.

Bij de dames krijgen we Ines Mommen, Sophie Chretien, Mandy Dammekens en Veronique Waelkens aan de start.

Comeback Van Lierde

Opvallendste naam op de startlijst is ongetwijfeld die van Frederik Van Lierde. De nieuwe verantwoordelijke van Topsport Defensie zal speciaal voor de WK nog eens de trisuit aantrekken om het Belgische team bij de masters te versterken. Hij krijgt William Didier en Johan Liekens aan zijn zij.

23ste WK

In Aguilas vindt voor de 23ste keer het militaire wereldkampioenschap triatlon plaats. België is al jaren gekend als een zeer sterk blok en zowel binnen de kampioenschappen als de CISM wedstrijden staat ons land telkens garant voor medailles. Ook in Spanje mag van onze militairen een mooie medailleoogst verwacht worden, hopelijk met een gouden rand!