Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bram Van der Plas en Evelien Keuppens pakken duidelijke zeges in Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke
Winnaars Bram Van der Plas en Evelien Keuppens in hetzelfde beeld in De Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke (foto: Sandman Events RR)
Nieuws

Bram Van der Plas en Evelien Keuppens pakken duidelijke zeges in Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke

Na enkele jaren afwezigheid stond zondag de triatlon van Oostduinkerke op de kalender. De Golf ter Hille triatlon werd in een nieuw jasje gestoken door de organisatie van Sandman Events en gaat nu verder onder de naam ‘Triatlon De Peerdevisscher’, naar de traditionele garnaalvissers-cultuur die de boerenpaarden hiervoor inzet. De atleten moesten het echter doen met hun stalen, of liever carbonnen ros. Zowel bij de dames als bij de heren stak één triatleet er met kop en schouders bovenuit, respectievelijk Evelien Keuppens en Bram Van der Plas.

Evelien Keuppens van start tot finish

Winnares Evelien Keuppens had een mooie voorsprong maar ging toch diep in de Peerdevissche triatlon in Oostduinkerke (foto: Sandman Events RR)
Winnares Evelien Keuppens had een mooie voorsprong maar ging toch diep in De Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke (foto: Sandman Events RR)

De 123 triatleten mochten, verspreid in twee waves, van start gaan in de Veurnevaart op een kleine kilometer van de terreinen van Golf ter Hille. Tevens het decor voor deze kwarttriatlon. Ondanks een gemeenschappelijke start van de dames en de heren slaagde Evelien Keuppens er in om als derde atleet overall uit het water te klauteren. Hoewel deze wedstrijd stayer-format was, begon de NLT-atlete moederziel aan een tocht door de Oostduinkerkse polders. Een minuut later kwam tweede dame Ingrid Baeke uit het water, maar de vogel bleek gaan vliegen.

Na een lange wedstrijd zonder een andere dame tegen te komen kwam de Keuppens als eerste over de finish. Meer dan tien minuten later liep Ingrid Baeke binnen aan de sporthal van Oostduinkerke. Voor de derde plaats werd het nog knap spannend met vier triatletes binnen de twee minuten van elkaar. In de finale kregen we echter een tafereel te zien die ons deed denken aan de aankomst van Georgia Taylor-Brown en Jessica Learmonth in het Olympisch testevent van Tokyo in 2019. Mieke D’Haene en Katrijn Titeca kwamen namelijk hand in hand over de finishlijn. Sportiviteit boven dus in Oostduinkerke.

Waves lopen door elkaar bij de mannen

Triatleet Bram Van der Plas komt als eerste uit het water in De Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke (foto: Sandman Events RR)
Triatleet Bram Van der Plas komt als eerste uit het water in De Peerdevisscher triatlon in Oostduinkerke (foto: Sandman Events RR)

Bij de heren was het LTTD-er Bram Van der Plas die als eerste op de fiets mocht springen. Achter hem volgde man van de streek Gert De Vos. Hij kreeg op de fiets het gezelschap van een hele groep triatleten. Omdat de heren -40 drie minuten later waren gestart dan de heren +40 kregen we een ietwat bizar wedstrijdverloop. Zo kwam een dikke drie minuten na leider Bram Van der Plas een groot peloton de wisselzone binnen met een mix van mannen die in de eerste wave waren gestart en bijgehaald waren door de jeugdigere atleten uit de tweede wave.

Dit kon Bram Van der Plas echter niet deren. Hij gaf achteraf wel aan met meer dan drie minuten voorsprong over de finishlijn te komen om zeker te zijn dat hij alle atleten uit de andere wave achter zich had kunnen houden. Hij ging uiteindelijk als enige onder de grens van twee uur en kon zo de eerste editie van deze nieuwe Peerdevisscher triatlon op zijn naam schrijven. Achter hem kregen we toch wat strijd in het lopen. Xaino Maximus liep een kleine minuut weg van de rest en werd zo knap tweede. 3MD-er Nikki De Cauwer werd derde. Pieter Cobbaert en Thomas Mares vervolledigden de top 5. Door de verschillende waves waren het echter Mats Holvoet en ITC-er Sam Tytgat die mee op het ‘Elite’-podium mochten met Van der Plas.

Uitslag Peerdevisscher Triatlon Oostduinkerke 2022

Foto-album Peerdevisscher Triatlon op Facebook