Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Juniores zorgen voor twee extra zilveren medailles op WK duatlon in Transsylvanië
Martin Oldenhove (l) en Eleonore Hiller (r) poseren met de zilveren medaille op het WK duatlon (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Duathlon

Juniores zorgen voor twee extra zilveren medailles op WK duatlon in Transsylvanië

De Belgische juniores hebben op het wereldkampioenschap duatlon in Targu Mures, in Transsylvanië, voor twee extra zilveren medailles gezorgd, nadat eerder op de dag Thibaut De Smet en Giani Vanden Broucke al voor goud en zilver zorgden bij de U23. Bij de jongens moest Martin Oldenhove na een sterke wedstrijd het goud laten aan de Italiaan Astori. Bij de meisjes presteerde Eleonore Hiller erg sterk, maar in de spurt was de Hongaarse Nadas een fractie sneller.

Bij de mannen waren de Belgen in het eerste lopen goed vertegenwoordigd vooraan met Wout Ghielens, Martin Oldenhove, Matteo De Smet, Jens Smolders en Raphael Michaux in een kopgroep van 11. In het fietsen trokken Wout Ghielens en Martin Oldenhove in de aanval met de Italianen Nicolo Astori en Davide Menichelli. De vier leiders pakten 1’20 voorsprong en met 4 zou er gestreden worden om de medailles.

Wout Ghielens moest de 3 al snel laten gaan en consolideerde zijn 4de plaats. Voorin bleef het een secondenspel. Nicolo Astori won uiteindelijk de wereldtitel met slechts 5 seconden voorsprong op Martin Oldenhove. Menichelli pakte het brons en Ghielens werd 4de. Jens Smolders liep nog naar een knappe zesde plaats. Raphael Michaux werd 12de en Matteo De Smet pakte na het uitzitten van een penalty de 13de plaats.

Eleonore Hiller pakt zilver

Bij de meisjes junioren ging Eleonore Hiller, die sinds dit jaar voluit voor de Belgische nationaliteit gaat, in de eerste run mee aan de leiding met de Hongaarse Romina Nadas. Ze telden een tiental seconden voorsprong op 4 achtervolgsters. Camille Roman en Pauline De Groof volgden als 9de en 10de op 1’30. In het fietsen kregen we vooraan een groepje van 4 die om de 3 medailles zouden strijden. Camille Roman en Pauline De Groof wisselden als 6de en 7de in het eerste achtervolgende groepje van 5 duatletes, nog altijd op anderhalve minuut.

De Roemeense Alice Perjoiu moest als eerste lossen, maar de andere 3 koploopsters bleven in de eerste km samen lopen. Toen ook de Italiaanse Demarchi er af moest, kregen we een tweestrijd voor de wereldtitel. In de eindspurt was de Hongaarse Romina Nadas helaas net iets sneller. Ze won de wereldtitel in 1u02’35 met slechts 2 secondjes voor Eleonore Hiller, die het zilver pakte. Het brons ging naar Demarchi. Camille Roman werd knap zevende, vlak achter haar pakte Pauline De Groof de 8ste plaats.

De medaille spiegel op het WK Multisport Festival in Transsylvanië staat ondertussen op 9 stuks voor België met drie keer goud voor Thibaut De Smet, zilver voor Nicolas De Smet, Giani Vanden Broucke, Martin Oldenhove, Eleonore Hiller en brons voor Matteo De Smet. Zondag is er nog de Mixed Team Relay.

Voorlopige uitslag WK Juniores jongens Targu Mures 2022

Voorlopige uitslag WK Juniores jongens Targu Mures 2022