Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Maurine Ricour zesde op WK duatlon, Venezolaanse snelste in spurt met drie
Maurine Ricour komt als 6de over de streep op het WK duatlon (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Maurine Ricour zesde op WK duatlon, Venezolaanse snelste in spurt met drie

De Venezolaanse Joselyn Brea heeft voor het tweede jaar op rij het wereldkampioenschap duatlon bij de vrouwen gewonnen, maar de van Spanje naar Venezuela genaturaliseerde duatlete moest diep gaan in een superspannende spurt met drie. Het hele WK was erg spannend bij de vrouwen, met een kopgroep van 13 duatletes die in de laatste 5 km lopen streden om de medailles. Maurine Ricour werd knap zesde.

In de eerste 10 km lopen zette Joselyn Brea meteen de toon. De regerende wereldkampioene kreeg het gezelschap van zus Edymar, de Spaanse Maria Varo, de Franse Marion Le Goff, de Italiaanse Giorgia Priarone en de Japanse Ai Ueda. De zes koploopsters pakten een halve minuut voorsprong op de Duitse Kaiser. Onze landgenote Maurine Ricour volgde als 8ste in een achtervolgend groepje op 40 seconden.

In het fietsen kregen we uiteindelijk een kopgroep van 13 waaruit niemand meer wist te ontsnappen. En zo begonnen we met een grote groep aan de laatste 5 km. Al vrij snel ontstond er een kopgroepje van vier, met Kaiser, Joselyn Brea, Ueda en Priarone. De Italiaanse moest in de slotfase afhaken. In een spannende spurt met drie was Joselyn Brea de sterkste. De Venezolaanse werd opnieuw wereldkampioene in 1u54’40 met 3 seconden op Celine Kaiser en 6 seconden op Ai Ueda. Priarone werd vierde, Varo vijfde en Maurine Ricour pakte op 54 seconden van Brea een knappe zesde plaats.

Voorlopige uitslag WK duatlon Targu Mures 2022

Eerder op de dag was er al goud, zilver en brons voor de Fransen, met Thibaut De Smet en Giani Vanden Broucke die goud en zilver bij de U23 pakten.