Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer ‘silly’ blessure: gebroken vinger houdt triatlete Claire Michel  weg van WTCS Leeds
Claire Michel met ingetapete gebroken vinger tijdens de zwemtraining (foto: Instagram Claire Michel/Lenard Miebs RR)
Nieuws

Alweer ‘silly’ blessure: gebroken vinger houdt triatlete Claire Michel weg van WTCS Leeds

Geen World Triathlon Championships Series triatlon in Leeds dit weekend voor Claire Michel. De Belgian Hammer moet verstek laten gaan nadat ze op een zwemtraining haar ringvinger gebroken heeft. De Belgische triatlete wou eerst nog bekijken of ze eventueel met een brace zou kunnen starten in Leeds, maar dat gaat niet lukken. Jolien Vermeylen en Valerie Barthelemy racen zaterdag wel bij de vrouwen, Marten Van Riel, Jelle Geens en Noah Servais bij de mannen. Het is overigens niet de eerste keer dat ze een ‘silly’ blessure oploopt, zoals Claire het zelf noemt. Zo was ze eerder een lange periode out in 2019 en 2020 na een gebroken knie door een ongeluk met haar stadsfiets in Brussel.

“Op tijd in vorm voor Montreal”

“We waren triatlonstarts aan het oefenen in een open water zwemtraining en daarbij heb ik mijn ringvinger gebroken,” vertelt Claire. “Ik was nog redelijk (en misschien wat naiëf) optimistisch dat ik de start in Leeds nog kon halen, eventueel met een brace. Maar mijn coach en het medische team vonden het beter om geen risico’s te nemen op een complexere breuk en even rust te nemen. Gelukkig kan ik nog wel de 3 disciplines blijven trainen. Ik zou dan ook op tijd in vorm moeten zijn voor de volgende WTCS triatlon in Montreal.”

Vijf Belgische triatleten in Leeds

En dus starten er zaterdag vijf Belgische triatleten in Leeds. Om 13 u. Belgische tijd beginnen Marten Van Riel, Jelle Geens en Noah Servais er aan. Geens is ondertussen volledig hersteld van zijn blessure aan het heiligbeen, maar houdt het op de sprinttriatlon zaterdag. Servais en Van Riel komen zondag ook in actie in de Mixed Team Relay met Valerie Barthelemy en Jolien Vermeylen. De vrouwen starten zaterdag om 14u45. Zondag wordt om 12u25 de Mixed Team Relay gehouden. Het wordt voor onze Belgian Hammers, die in Tokyo vorig jaar nog vijfde werd op de gemengde aflossing, overigens de eerste kennismaking met het nieuwe Mixed Team Relay format waarbij nu een mannelijke triatleet start, gevolgd door een vrouw, dan opnieuw een man en uiteindelijk een vrouw als slotatleet.

De WTCS triatlons in Leeds zijn zoals altijd te zien op triathlonlive.tv en vanaf 14u45 ook op BBC1. Op zondag zendt BBC2 om 14u15 de Mixed Team Relay uit.