Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin in Xterra Namen voor eigen volk op podium, Serrieres wint opnieuw
Sebastien Carabin viert voor eigen volk zijn 3de plaats in de Xterra Belgium (foto: Xterra RR)
Multisports

Sebastien Carabin in Xterra Namen voor eigen volk op podium, Serrieres wint opnieuw

Sebastien Carabin heeft vijf dagen na zijn zilveren medaille op het WK cross-duatlon opnieuw een knappe podiumplaats gepakt, deze keer voor eigen volk in de Xterra Belgium in Namen. Carabin zette aan de haven van Beez, net buiten het centrum van Namen, een sterk loopnummer neer. Tegen de Fransen Arthur Serrieres en Maxim Chané was geen kruid gewassen. Kersvers wereldkampioen cross-triatlon Serrieres pakte de overwinning.

Arthur Serrieres werd afgelopen woensdag wereldkampioen cross-triatlon in Targu Mures. Nauwelijks drie dagen later was hij ook de sterkste in Namen in een tijd van 2u27’22. Zijn landgenoot Maxime Chané werd tweede op 2’23. Achter de twee sterke Franse triatleten rukte Sebastien Carabin vanuit de achtergrond nog op naar een knappe derde plaats. Carabin, maandag nog tweede achter Thibaut De Smet op het WK cross-duatlon, pakte in Namen het brons op net iets meer dan vijf minuten van Serrieres. De Nederlander Wouter Dijkshoorn werd vierde.

Carabin, Serrieres en Chané aan de finish van de Xterra Belgium in Namen (foto: Xterra RR)
Carabin, Serrieres en Chané aan de finish van de Xterra Belgium in Namen (foto: Xterra RR)

Met ook nog Mathias Cloostermans op 7, Arthur De Jaegher op 9 en Geert Lauryssen op 10 finishten uiteindelijk vier Belgen in de top-10.

Vijfde plaats voor Charlotte Deldaele

Bij de vrouwen pakte Marta Menditto de overwinning in 2u55’05. Daisy Davies werd tweede en Carina Wasle pakte de derde plaats voor Jacqui Allen. Onze landgenote Charlotte Deldaele, vorig weekend nog tweede in de T3 triatlon in Sint-Laureins, pakte een knappe vijfde plaats.

Uitslag Xterra Belgium 2022