Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Claes en Guust De Smul winnen tot duatlon omgevormde Watermolen triatlon
Lotte Claes wint duatlon Hamme (foto: Jan Petralia RR)
Nieuws

Lotte Claes en Guust De Smul winnen tot duatlon omgevormde Watermolen triatlon

Door de waarneming van een zeldzame vogelsoort in de zwemzone moest de organisatie van de Watermolentriatlon in Hamme, één van de oudste triatlons van ons land, er uiteindelijk noodgedwongen een duatlon van maken, maar dat trok wel een paar toppers aan. Guust De Smul rekende bij de mannen af met Jasper Philippe. Bij de vrouwen kregen we een stevige solo van Lotte Claes.

Guust De Smul tegen Jasper Philippe

Guust De Smul aan kop in de tot duatlon omgevormde Watermolentriatlon (foto: Jan Petralia RR)
Guust De Smul aan kop in de tot duatlon omgevormde Watermolentriatlon (foto: Jan Petralia RR)

Guust De Smul kreeg in de eerste 2 km lopen nog het gezelschap van Wazo De Rouck, Sergio Strollo, Jasper Philippe, Jelle De Wispealere en Raf D’Hoore, maar eens op de fiets kreeg de duatlontopper alleen nog de jonge Lommelaar Jasper Philippe met zich mee. In het tweede lopen was Guust De Smul een klasse te sterk. Hij won de run-bike-run in Hamme in 1u35’14 met ruim anderhalve minuut voorsprong op Jasper Philippe. De verrassende Sergio Strollo van RCBT werd derde op 1’50.

Bij de vrouwen pakte Lotte Claes in het eerste lopen 15 seconden voorsprong op Lore Philippe. Op de fiets groeide die voorsprong naar meer dan drie minuten. Lotte liep dan ook vlot uit naar een verdiende overwinning in 1u47’43. Op meer dan negen minuten werd Lore Philippe de beste van de rest. Sandy Janssen pakte de derde plaats.

Uitslag Duatlon Hamme 2022