Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
België pakt goud en zilver op Mixed Team Relay en sluit WK multisport af met 11 medailles
Arnaud Dely en Maurine Ricour op het podium van het 2x2 Mixed Team Relay WK duatlon (foto: World Triathlon RR)
Duathlon

België pakt goud en zilver op Mixed Team Relay en sluit WK multisport af met 11 medailles

De Belgische duatleten hebben er een mooi WK multisport opzitten in Targu Mures met zondag als kers op de taart de wereldtitel bij de elites in de Mixed Team Relay en een zilveren medaille bij de juniores. Het was een mooie primeur voor Arnaud Dely en Maurine Ricour, want zij pakten de allereerste wereldtitel ooit in de Mixed Team Relay in duatlon, in de vorm van een dubbele aflossing met twee. Bij de juniores was er zilver voor Martin Oldenhove en Pauline De Groof, wat het totaal aantal medailles voor België in Transsylvanië op 11 bracht, met daarbij 4 gouden plakken!

In duatlon wordt de 2×2 Mixed Team Relay met twee atleten gehouden die een dubbele race doen. De nieuwe discipline staat overigens ook op het programma van de Wereldspelen. In de eerste leg gingen de Belgen Thibaut De Smet en Arnaud Dely en de Nederlander Daan De Groot in de aanval. In de tweede leg probeerde de snelle Italiaanse Giorgia Priarone het verschil te maken, maar de beslissing viel pas in de derde leg toen Arnau Dely er in slaagde om alleen weg te geraken. Hij raapte een mooie voorsprong bij elkaar en een sterke Maurine Ricour hield de koppositie vast, met uiteindelijk slechts 6 seconden voorsprong op een opzettende Priarone. Goud dus voor België, zilver voor Italië en Frankrijk pakte het brons.

Zilver voor juniores

Bij de juniores ging het goud zoals verwacht naar de Italiaanse favorieten. Wereldkampioen Nicolo Astori en medaille-winnares Eleonora Dimarchi pakten het goud. Belgische juniores Martin Oldenhove en Pauline De Groof veroverden het zilver voor Roemenië, die zo in extremis toch nog een eerste medaille pakten voor eigen volk.

Uitslag 2×2 Mixed Team Relay Duatlon WK 2022