Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zesde keer goeie keer voor Lore Vanclooster in Kallemoeietriatlon Beernem, Sybren Baelde klopt Jan Petralia
Lore Vanclooster wint na 4 2de plaatsen dan toch Kallemoeie triatlon in Beernem, met Julie Sap (l) en Linde Herreman (r) (foto: Wim Cottyn RR)
Nieuws

Zesde keer goeie keer voor Lore Vanclooster in Kallemoeietriatlon Beernem, Sybren Baelde klopt Jan Petralia

Na vier tweede plaatsen en een vijfde plaats is Lore Vanclooster er zondag dan toch in geslaagd om de Kallemoeietriatlon in Beernem te winnen, een wedstrijd die haar nauw aan het hart ligt. Bij de mannen pakte Sybren Baelde de winst al werd hij nog flink opgejaagd door duatleet Jan Petralia die met een sterke prestatie uitpakte. Met 245 deelnemers mocht de organisatie in Beernem best tevreden zijn, zeker in het drukke weekend met onder andere de Challenge Geraardsbergen.

Battle tussen Julie Sap en Lore Vanclooster

Bij de vrouwen gingen Linde Herreman en Renee Vanderheyden aan de leiding na de 1.000 meter zwemmen. Lore Vanlooster volgde in de voeten van ploegmaatje Eline De Smedt op 2’40. Op de fiets ging Linde Herreman er alleen vandoor. Lore Vanclooster kreeg het nog in de eerste ronde het gezelschap van een sterk fietsende Julie Sap. Die nam de koppositie over en wisselde als eerste voor de 10 km lopen. In het lopen bleek Lore Vanclooster de snelste.

Na 4 tweede plaatsen op rij tussen 2016 en 2019 en een vijfde plaats in de corona-editie van 2021 pakte Lore Vanclooster eindelijk de winst in 2u06’29. Julie Sap liep naar de tweede plaats op 1’18. Linde Herreman kwam als derde binnen, maar werd achteraf gediskwalificeerd. Zo viel het brons in de schoot van Lize Paridaens.

Uitslag Pro Vrouwen Kallemoeietriatlon Beernem 2022

Uitslag Vrouwen Kallemoeietriatlon Beernem 2022

Sybren Baelde klopt duatleet Jan Petralia

Winnaar Sybren Baelde tussen Rob Carmans en Jan Petralia in (foto: Wim Cottyn RR)
Winnaar Sybren Baelde tussen Rob Carmans en Jan Petralia in (foto: Wim Cottyn RR)

Duatleet Jan Petralia had een sterk zwemnummer in Beernem en verloor in de 1.000 meter zwemmen slechts anderhalve minuut op snelle zwemmers Rob Carmans en Sybren Baelde. De twee leiders kregen in het fietsen het gezelschap van Thien Do Duy. Jakke Petrol kon het gat niet dichten maar begon in het lopen aan een inhaalrace. Hij ging voorbij aan Tibo Do en Rob Carmans, maar Sybren Baelde was te ver weg. Baelde pakte de zege in 1u45’50. Petralia werd tweede op 1’25. Rob Carmans pakte de derde plaats in 1u47’55.

Uitslag Pro Mannen Kallemoeietriatlon Beernem 2022

Uitslag Mannen Kallemoeietriatlon Beernem 2022