Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren Baelde 6de in 70.3 Ironman Rapperswill, jonge Nederlander wint
Sybren Baelde liep onlangs naar de 2de plaats in Veurne (foto: LTTD-Oilservice Team RR)
Nieuws

Sybren Baelde 6de in 70.3 Ironman Rapperswill, jonge Nederlander wint

Nederland heeft er opnieuw een talent bij op de langere afstand, want nadat hij onlangs de 70.3 Ironman Mallorca won maar gediskwalificeerd werd wegens het missen van een penalty, won Youri Keulen zondagochtend de 70.3 Ironman Rapperswill, een halve triatlon waarin de Belgische triatleet Sybren Baelde knap zesde werd. In Zwitserland mochten alleen de mannen pro’s aantreden.

De 70.3 Ironman Rapperswill leverde een spannende wedstrijd op. Die spanning begon al bij de 1.900 meter zwemmen, met 14 van de 18 pro’s binnen 1’15 van elkaar. Sybren Baelde hing aan het staartje van de groep en wisselde als 14de op 1’17 van de Zwitser Florin Salvisberg. Op de fiets kregen we een kopgroep van 4, met de Nederlander Youi Keulen, de Duitser Nicolas Mann, de Italiaan Mattia Ceccarelli en Salvisberg. Zij pakten halfweg 2’30 op Teagle en Jervis, vorige zondag nog in Geraardsbergen actief. Sybren Baelde volgde in een groepje op de 7de plaats op 3 minuten van de leiders.

Sybren Baelde wisselde na 90 km fietsen in 6de positie op 3’30 van de 3 leiders, want vooraan moest Salvisberg de rol lossen. Youri Keulen en Nicolas Mann maakten er dan een spannende halve marathon van, als het ware schouder aan schouder. Tot kilometer 14 gaven de Nederlander en de Duitser elkaar geen haarbreed toe. Een extra versnelling van Keulen volstond om een definitieve kloof te slaan. Het 24 jaar jonge Nederlandse talent haalde zijn gram voor de DSQ in Mallorca en won nu wel officieel zijn eerste 70.3 Ironman bij de pro’s. In 2021 won hij ook al de 70.3 Ironman Maastricht, maar toen was het een age group only race. Keulen haalde het in Zwitserland in 3u39’46 met 38 seconden voorsprong op Nicolas Mann. Ceccarelli werd derde op 3’43. Sybren Baelde hield zijn zesde plaats vast en finishte in 3u58’03 op meer dan acht minuten van Keulen.